Hamlet is een van de bekendste werken van Shakespeare. Meesterverteller Joris Lehr maakte van dit toneelstuk een jeugdversie voor kinderen vanaf 8 jaar. Zaterdagmiddag 19 september speelt hij deze voorstelling in Theater ‘t Web in Bleiswijk.

Joris Lehr is een van Nederlands beste vertellers. Zaterdagmiddag 19 september speelt hij Hamlet, vrij naar William Shakespeare. Met bijna niets roept Lehr hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring.

De 16 jarige Hamlet is nog geen jaar op kostschool als hij het bericht van zijn vaders’ dood krijgt. Na een week reizen komt hij thuis maar dan blijkt zijn vader al begraven en zijn moeder hertrouwd, met zijn oom Claudius. Die zichzelf ook nog eens tot koning heeft gekroond. Als Hamlet droomt dat zijn vader door Claudius is vermoord zet hij samen met Magnus, zijn vriend met wie hij samen op het kasteel is opgegroeid, alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze ontdekken dat Claudius inderdaad de moordenaar van zijn vader is.

Kaarten

Joris Lehr speelt Hamlet op zaterdagmiddag 19 september 15.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk). Kaarten voor deze voorstelling kosten €7,50 per stuk, en worden wegens de corona-maatregelen alleen in sets van 2 verkocht. De kaarten zijn te koop vanaf 19 augustus 9.00 uur via de website van Theater ‘t Web: www.theatertweb.nl.