Juni wordt feestmaand in het Bleiswijkse Theater ’t Web, met standup-comedy van onder meer internetfenomeen Sidney Schmeltz, Haagse Flamenco van De Règâhs, de jeugdvoorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’ van Theater Hutsepot én lokaal talent in de voorstelling ‘Schuld’ van de Theaterplusklas van De Blesewic.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van Theater ’t Web. Afgelopen winter vonden de eerste optredens plaats in dit nieuwe cultuurhuis. Daarna had de programmeur het enkele maanden rustiger, wegens de verbouwing van het pand en de verhuizing naar ’t Web van de Bleiswijkse vestiging van Bibliotheek Oostland (de nieuwe eigenaar van ’t Web). Begin juni is die verhuizing afgerond. Daarom heeft Theater ’t Web voor juni maar liefst 4 voorstellingen geboekt. Die voorstellingen bieden voor elk wat wils: lachen, muziek en jeugdtheater voor de kleinsten.

TRYO: drie cabaretiers, drie tryouts

Op 2 juni staan drie cabaretiers op het podium van Theater ’t Web: ze ‘try-outen’ tijdens de show ‘TRYO’ (een deel uit) hun avondvullende shows. Tom Lash stond al op 18-jarige leeftijd in de finale van cabaretfestival Cameretten en maakt tegenwoordig onder meer columns voor NPO Radio. Sidney Schmeltz is een internetfenomeen (miljoenen views op YouTube!) en werd bekend door PowNews. Wouter Monden won de Culture Comedy Award, is wekelijks te horen op Q-Music en is de vaste publieksopwarmer voor Zondag met Lubach. De presentatie is in handen van Arjan Kleton.

Haagse flamenco van De Règâhs

De Règâhs begon ooit als grap. Flamenco-gitarist/Hagenees Johan Frauenfelder hertaalde twee Spaanse liedjes naar het Haags en bracht ze als dubbelsingle op de markt. Nu, 10 jaar later, is de groep één van de bekendste theatergroepen uit Den Haag die met veel succes door Nederland toert. Vol zelfspot en Haagse humor nemen zij zichzelf en de hele wereld op de Haagse hak in moderne klassiekers als ‘De mèsjes ùit Den Haag’, ‘Ja, dat is Den Haag’, ‘Le-luk’ en ‘Jè bent ut voâh mèn’. En op 9 juni staan ze in Theater ’t Web. Dat mag u niet missen!

Voor de jongste theaterliefhebbers: Theater Hutsepot

Tom Van Mieghem won in 2015 het Kindertheaterfestival Gent met zijn eigenzinnig ‘muzikaal verteltheater’. Met zijn gezelschap Theater Hutsepot speelt hij op zaterdagmiddag 16 juni de voorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’. Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater, met onder meer huiscomponist Peter Verberckmoes: die bespeelt zowat alle instrumenten, en ziet als geen ander welke instrumenten en welke muzikanten elk verhaal nodig heeft. Deze voorstelling is voor de jongsten (4+) en duurt 50 minuten.

‘Schuld’ door de Theaterplusklas van De Blesewic

Op zaterdagavond 23 juni staat lokaal talent op het podium van Theater ’t Web. Leerlingen rond de 14 jaar uit de Theaterplusklas van De Blesewic i.s.m. de Bleiswijkse Acteerschuur, spelen dan de voorstelling ‘Schuld’. Een weekeindje uit gaat niet door. Aanleiding: de verkering tussen twee tieners gaat uit. Wiens schuld is dat? Al bellend en app-end loopt en praat iedereen langs elkaar heen, zoekt elkaar en worstelt een ieder met zijn eigen probleem, zoals een buitenboordbeugel, een navelpiercing, op oma passen, een verkeerde date via internet, verliefd zijn, et cetera. Een voorstelling door én voor jongeren! En ouderen zijn ook welkom.

Voorverkoop

De voorverkoop voor Tryo (2 juni, 20.00 uur), De Règâhs (9 juni, 20.00 uur) en Theater Hutsepot (16 juni, 15.00 uur) is inmiddels gestart via www.theatertweb.nl. De voorverkoop voor ‘Schuld’ (23 juni, 20.00 uur) start over enkele weken.