Mei is dit jaar filmmaand in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Dat gebeurt met de formule ‘Film Plus’, ofwel: een filmklassieker, livemuziek en hapjes. Het thema van Meimaand Filmmaand van Theater ‘t Web is ‘Nederklassiekers’. Op 21 mei draait Theater ‘t Web ‘Komt een vrouw bij de dokter’ met onder meer oud-Bleiswijker Barry Atsma.

Film Plus is de gezellige filmavond in Theater ‘t Web. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.45 is er livemuziek, en om 20.00 uur start de film. Na de film is er weer livemuziek (binnenkort wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden) én er zijn gratis hapjes. Voor de voorstelling van 21 mei had Theater ‘t Web The Godfather III aangekondigd, maar vertoning van deze film blijkt uiteindelijk niet mogelijk.

Slechte boodschap

Komt een vrouw bij de dokter is de debuutroman van Kluun (pseudoniem van Raymond van de Klundert). Het verhaal is een gedramatiseerde autobiografie van wat hijzelf en zijn vrouw meemaakten toen zij kanker kreeg en daaraan uiteindelijk overleed. Het boek werd verfilmd in 2009 door Reinout Oerlemans met onder meer Barry Atsma (, die ooit zelfs in Bleiswijk woonde), Carice van Houten, Anna Drijver en Pierre Bokma.

Stijn en Carmen vormen een jong stel dat het op alle vlakken van het leven voor de wind lijkt te gaan. Wanneer Carmen een knobbeltje in haar borst bemerkt, stelt een dokter haar gerust met de mededeling dat het een goedaardig gezwel is. Een half jaar later blijkt het een zeer zeldzaam type borstkanker. De behandelingenhebben niet het beoogde effect, een jaar na de diagnose wordt geconstateerd dat de kanker zich heeft uitgezaaid naar haar lever.

Stijn had er al een handje van om vreemd te gaan, maar gaan in zijn woede en verwarring vanaf dat moment alle remmen los. Hoewel hij trouw alle doktersbezoeken, therapieën en behandelingen samen met zijn vrouw bezoekt, verslindt hij ‘s avonds en ‘s nachts – terwijl Carmen thuis is – de ene na de andere scharrel.

Kaartverkoop

Kaarten voor Film Plus kosten €7,50 per persoon; dat bedrag is inclusief film, livemuziek, hapjes en een drankje. Kaarten zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Theater ‘t Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk.