Woont u in Lansingerland en schrijft u gedichten? Misschien bent u dan wel de komende twee jaar de nieuwe gemeentedichter! Gemeente Lansingerland en Bibliotheek Oostland zijn op zoek naar nieuw lokaal dichterstalent. Vrijdagavond 26 januari wordt de nieuwe gemeentedichter bekendgemaakt tijdens een speciale voorstelling in Theater ‘t Web.

De gemeente Lansingerland wil alle inwoners enthousiast maken voor poëzie, literatuur, schrijverstalent stimuleren en Lansingerland vanuit een nieuw perspectief etaleren. Daarom heeft Lansingerland vanaf 2018 een gemeentedichter. De gemeentedichter schrijft en draagt voor over Lansingerland en over gedenkwaardige gebeurtenissen die met de gemeente te maken hebben. Dit op een ludieke, kritische of verrassende wijze. Het is de bedoeling dat het stokje na twee jaar wordt overgedragen aan een volgende gemeentedichter.

De gemeentedichter schrijft minimaal zes gedichten per jaar die bijvoorbeeld over de omgeving of over actuele gebeurtenissen in de gemeente gaan. De gemeente en de bibliotheek kunnen de dichter benaderen om een gedicht te schrijven, maar de dichter kan ook zelf het initiatief nemen voor een gedicht. De gedichten worden voorgedragen of gepubliceerd via de social mediakanalen van Gemeentedichter Lansingerland en via de lokale media. De gemeentedichter ontvangt een vergoeding en na twee jaar verschijnt een verzamelbundel met alle gepubliceerde gedichten.

Aanmelden kan tot 15 januari. Lees verder op de website van Lansingerland.