Het nummer ‘Duurt Te Lang’ van Davina Michelle tijdens een toneelstuk van Shakespeare? Tijdens de voorstelling ‘Midzomernachtsdroom’ door leerlingen van de Blesewic uit Bleiswijk kan het. De leerlingen spelen op 18 mei in Theater ‘t Web een moderne bewerking van het toneelstuk en worden bijgestaan door de schoolband.

Midzomernachtsdroom is een klucht van William Shakespeare uit 1600. Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het beroemde stuk wordt 18 mei gespeeld door de World Experience Theatre & Music-leerlingen (2e en 3e klas van mavo/havo) van de Blesewic.

Regisseur Charmaine Hulsbosch: “We spelen een hedendaagse bewerking van Midzomernachtsdroom. De taal is aangepast naar deze tijd, maar nog steeds is het een zeer poëtische uitvoering.” De afgelopen weken hebben de twaalf leerlingen hard geoefend, en dat ging goed volgens Hulsbosch. “Ze doen het hartstikke goed.”

Band met vijf zangeressen

In Theater ‘t Web worden de acteurs bijgestaan door een band, bestaand uit een pianist, gitarist, saxofonist, bassist en maar liefst vijf zangeressen. Het zijn ook leerlingen World Experience Theatre & Music van de Blesewic, maar dan met de specialisatie muziek.

Gedurende de voorstellingen spelen ze met enige regelmaat popnummers, zoals ‘Use somebody’ van Kings of Leon, ‘This love’ van Maroon 5 en dus ‘Duurt Te Lang’ van Davina Michelle. Hulsbosch: “Het is dus geen musical, het is een toneelstuk met daartussen livemuziek. En dat maakt het een unieke voorstelling.”

Kaarten

Midzomernachtsdroom wordt zaterdag 18 mei vertoond om 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €5,00 en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.