Mooie gesprekken werden er gevoerd tijdens de muzikale talkshow ‘Leven in Lansingerland’ in het Bleiswijkse Theater ’t Web. Zoals ieder jaar werkten Theater ’t Web en Bibliotheek Oostland samen tijdens de jaarlijkse Poëzieweek. Woordkunstenaar Marco Martens van Stichting de Jongens van Hiernaast ging in gesprek met lokale ondernemers en lokale dichters over de gedichtenroute die op dit moment te zien is in het centrum van Bleiswijk. Dat leverde interessante gespreksstof op!

De dichters Edith Bronkhorst, Ilonka Hoff, Berzie Blomme, Yvonne van der Kaaij en Birgitt van Buuren werden geprezen om het vangen van de passie van de ondernemers in het gedicht. ‘Mensen lopen niet meer alleen met hun to-do list door de winkelstraat maar staan bewust stil bij het gedicht’ vertelde Renate Jenniskens. De gedichten zijn nog steeds te bewonderen in de dorpsstraat van Bleiswijk bij YouAsMe, Renate’s Bloembindkunst, DA Molenaar, Van der Linde Lingerie en Wijnhuis Wooning. Vanwege de coronamaatregelen kon er een klein publiek aanwezig zijn en konden andere geïnteresseerden de voorstelling via een livestream volgen.

Titia Cnossen (wethouder cultuur) nam namens gemeente Lansingerland afscheid van Mark Boninsegna, die zich sinds november 2018 gemeentedichter mocht noemen. De dichtbundel met daarin de gedichten die Mark als gemeentedichter schreef is nu gratis verkrijgbaar in de vestigingen van Bibliotheek Oostland.

Ook maakte wethouder Cnossen bekend wie de nieuwe gemeentedichter is. De jury, bestaande uit Dick Koene, Mark Boninsegna, Wouter van Heiningen, Titia Cnossen en Neeske Fase, koos voor Woes Ploum. De kersverse inwoner van Lansingerland droeg onder andere zijn winnende gedicht ‘WAT ROTTE’ voor. Ook verraste hij het publiek met enkele puntgedichten die hij spontaan schreef tijdens de talkshow. Woes is gespecialiseerd in actuele korte gedichten, die hij regelmatig zal delen op de social media kanalen van gemeentedichter Lansingerland op Facebook en Instagram.

De uitzending is terug te kijken via het YouTube-kanaal van Theater ’t Web: https://youtu.be/7de8n1jmnCM