Lianne Keemink is benoemd tot gemeentedichter Lansingerland 2024-205. Dat gebeurde tijdens de voorstelling La La Lansingerland in Theater ‘t Web. Deze voorstelling – ter gelegenheid van de Week van de Poëzie – was een initiatief van Theater ‘t Web, Bibliotheek Oostland en Gemeente Lansingerland. Tijdens de voorstelling was er ook een indrukwekkend optreden van saxofoonkwartet Artvark en spoken word-artiest Nyk de Vries: Tagelyk. 

Gemeente Lansingerland heeft sinds eind 2018 een eigen gemeentedichter. Twee jaar geleden – in 2022 – werd Woes Ploum benoemd. De afgelopen periode zijn Bibliotheek Oostland en de gemeente Lansingerland op zoek gegaan naar een opvolger. Tijdens de voorstelling in Theater ‘t Web bleek dat Lianne Keemink door de jury was gekozen als  beste kandidaat. Juryvoorzitter Wouter van Heijningen verwoordde de keuze voor deze winnaar als volgt: “Degene die we hebben gekozen, is een dichter die gedichten schrijft die ontroeren, die mensen raken. De poëzie in haar gedichten is duidelijk aanwezig. Zij spreekt hier meerdere doelgroepen mee aan. En wat belangrijk is voor een gemeentedichter; ze geeft blijk van het kunnen ‘verhalen’ in een gedicht.“

Na de pauze was er een optreden van saxofoonkwartet Artvark en spoken word-artiest Nyk de Vries: Tagelyk. Hun combinatie van muziek én taal was innemend, explosief, intrigerend, dromerig, poëtisch. Een optreden om nog lang van na te genieten.

Bekijk het fotoalbum van La La Lansingerland. Foto’s: GEKfoto.