22 april 2022 overleed Jan Rot. Marjolein Meijers was jaren een goede vriendin en zijn muzikale maatje. Daarom maakte ze de voorstelling ‘Vrienden van Jan hebben een Rot avond’. Met die voorstelling staat ze zaterdagavond 10 februari in Theater ‘t Web in Bleiswijk.

Marjolein Meijers trad één keer eerder op in Theater ‘t Web, namelijk tijdens het theaterdiner in december 2019. Een later optreden – weer in de decembermaand – ging niet door wegens de coronacrisis. Ook het optreden van liedjesmaker Jan Rot in Bleiswijk ging uiteindelijk niet door, maar dat had een heel andere oorzaak. Rot was namelijk ernstig ziek.

Theater ‘t Web is dan ook blij dat Marjolein Meijers (van onder meer De Berini’s) de voorstelling over Jan Rot komt spelen. Samen met Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers speelt ze de mooiste liedjes van Jan Rot. Iedereen mag meezingen.

Meijers over de voorstelling: ‘“Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?” Dat was een van de dingen die Jan en ik bespraken de laatste keer dat ik hem zag. We zaten in de auto op weg naar Amsterdam. Die dag heb ik een paar uur met hem doorgebracht. De laatste keer, dat wisten alle twee.’

Het belooft dus een mooie avond te worden. Een ode aan de meest opzienbarende tekstschrijver en liedjesmaker die Nederland had.

Kaartverkoop

‘Vrienden van Jan hebben een Rot avond’ door Marjolein Meijers is te zien op zaterdag 10 februari, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.