Burgemeester Pieter van de Stadt benoemt op zaterdag 17 november Mark Boninsegna tot gemeentedichter van Lansingerland. Dit gebeurt, op voordracht van Bibliotheek Oostland, tijdens de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie in Theater ’t Web in Bleiswijk. ,,Zuid-Holland heeft veel stads- en streekdichters. Lansingerland is er trots op binnenkort een eigen gemeentedichter in ons midden te hebben en we zijn erkentelijk dat Mark Boninsegna deze rol de komende twee jaren wil vervullen,’’ aldus de burgemeester.

Rol gemeentedichter

Met de aanstelling van de eerste gemeentedichter wil Lansingerland haar inwoners enthousiasmeren voor poëzie, schrijverstalent stimuleren en Lansingerland vanuit een nieuw perspectief etaleren. De gemeentedichter schrijft en draagt voor over Lansingerland en over gebeurtenissen gerelateerd aan de gemeente. Dit op een ludieke, kritische of anderszins verrassende wijze. Het is de bedoeling dat het stokje na een periode van twee jaar wordt overgedragen aan een volgende gemeentedichter.

Mark Boninsegna

De gemeentedichter is geboren in Berkel en Rodenrijs en al enige jaren actief als ‘bibliotheekambassadeur’ van de Bibliotheek Oostland. Met zijn uiteenlopende activiteiten spreekt hij verschillende doelgroepen aan. Volgens Mark is zijn poëzie zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Een uitgebreide biografie en meer over zijn werk is te vinden op zijn website www.markboninsegna.nl.