De nummers 1, 2 en 3 van de DEB Challenge winnen respectievelijk €250, €150 en €100. Dat heeft Theater ‘t Web bekendgemaakt. De DEB Challenge is de Bleiswijkse talentenjacht van Theater ‘t Web. Aanmelden kan tot 20 mei. De finale is op zaterdag 18 juni. Met de DEB Challlenge eert Theater ‘t Web een medewerkster die enkele jaren geleden overleed.

De DEB Challenge is geschikt voor iedereen (groepen en individuen) die een podiumkunst beheerst, ofwel: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ‘t Web. Daarnaast moeten deelnemers woonachtig zijn in Bleiswijk (in het geval van een groep moet de helft in Bleiswijk wonen).

Dat heeft alles te maken met de oorsprong van de DEB Challenge. Enkele jaren geleden overleed een medewerkster van Theater ‘t Web. Zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. Het bestuur van Theater ‘t Web: “Met de DEB Challenge geven we Bleiswijkse talenten de mogelijkheid zich te presenteren en verder te groeien. De nummers 1, 2 en 3 krijgen een mooie prijs – de exacte hoogte daarvan maken we de komende periode bekend. Motto van de DEB Challenge: we willen sterren laten stralen.”

Meer informatie is te vinden op www.theatertweb.nl/deb-challenge.