Ilja Leonard Pfeijffer is een van Nederlands beste schrijvers en dichters. Zangeres Oukje den Hollander kreeg van Pfeijffer goedkeuring om gedichten uit zijn bundel Idyllen op muziek te zetten. Zaterdagavond 11 februari treedt Oukje den Hollander op in Theater ‘t Web met deze avondvullende voorstelling. Kaarten zijn vanaf heden te koop.

Hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden? Daarover gaan de gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer. Oukje den Hollander selecteerde twaalf van zijn gedichten: samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts bracht ze die uit op haar debuutalbum ‘Idyllen’.

NRC bekroonde haar werk – dat wordt vertolkt met een krachtige, beweeglijke stem die de emotie van het lied versterkt en de ademhaling van de tekst nauwgezet volgt – met vier sterren: ‘Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.’

‘Met veel durf en nog meer fantasie (…) Met haar glasheldere stem houdt Den Hollander de teksten op de voorgrond‘, schreef Dagblad van het Noorden. Villa d’Arte: ‘Het is persoonlijk, heel direct, authentiek en puur.’

Kaartverkoop

Oukje den Hollander treedt zaterdagavond 11 februari, 20.00 uur op in Theater ‘t Web in Bleiswijk (deuren open: 19.30 uur). Kaarten zijn vanaf heden te koop via de www.theatertweb.nl en kosten €20,00 per stuk (inclusief koffie/thee). Theater ‘t Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk.