Pieter Jouke is de grappigste man van Zuid-Holland, en omstreken. Daarom nodigde Theater ‘t Web in Bleiswijk de razendsnelle cabaretier uit nogmaals langs te komen voor een voorstelling. ‘Sluikstort’ wordt Joukes zevende voorstelling. Jouke: “Ik heb eerst zes oefenvoorstellingen gemaakt.” De voorverkoop is inmiddels gestart. Daniël Arends over Pieter Jouke: “Hij is briljant… zorg dat je er bij bent… mis het niet’.”

Jouke maakt deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de maand mei in de theaters spelen. Hij excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, Pieter zit in het schrijversteam van het satirische programma De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO). Jouke is regelmatig te horen bij De Taalstaat, bij GIEL en op VERONICA. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers en Wat vindt Nederland. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

De landelijke pers is laaiend enthousiast over de Zuid-Hollandse cabaretier. De Volkskrant: “In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker.” Cabaret.nl: “een onophoudelijke stroom van grapjes, woorden en taalkunstjes.” NRC: “Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn.” Theaterkrant: “Pieter Jouke is niet alleen heel grappig, maar ook heel goed.”

Kaartverkoop

‘Sluikstort’ door Pieter Jouke is te zien op zaterdag 2 december, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.