Bezoekers van Theater ‘t Web zien zaterdagavond 5 november maar liefst drie top-cabaretiers. Valentina Tóth, Collin Edson en en Britt van Tooren haalden namelijk eerder dit jaar de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Valentina Tóth won uiteindelijk: ‘een sensatie’ aldus het Parool.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt kleinkunst- en cabarettalenten een intensief ontwikkelingstraject binnen de Nederlandse theaterwereld. Het AKF richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word en het Nederlandstalige theaterlied. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel, Glodi Lugungu en Rosa da Silva waren finalist tijdens eerdere edities.

Valentina Tóth won zowel de AKF Sonneveldprijs als de AKF Publieksprijs. De jury oordeelde: “In deze ode aan de hysterische vrouw toont Valentina Tóth zich een fenomenaal performer die snel en goed tussen de verschillende typetjes en nummers kan schakelen. Zij weet dat te combineren met virtuoos pianospel, een fantastische zangstem en goed gecomponeerde nummers.”

Collin Edson won de AKF Shaffy cheque. Volgens de jury weet Collin “zijn publiek te pakken met een mooie stem en een expressieve blik”. Het NRC noemde hem “een talentvolle verhalenverteller”. Britt van Tooren heeft volgens de jury “een bruuske, spontane energie” en “ze switcht snel, heeft een fijne gelaagde spreekstem en doet originele observaties.”

Kaartverkoop

De Finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival treden zaterdagavond 5 november, 20.00 op in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Kaarten zijn vanaf heden te koop via de www.theatertweb.nl en kosten €17,50 per stuk (inclusief koffie/thee). Theater ‘t Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk