Op 29 november geeft Onno Blom een lezing. Als officiële biograaf van Jan Wolkers weet hij veel te vertellen over het rebelse leven van een van de meest geliefde schrijvers van Nederland. De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Oostland en Theater ‘t Web.

Op 19 oktober 2017, de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verscheen het langverwachte Het litteken van de dood, de indrukwekkende biografie van Onno Blom over de beeldhouwer-schilder-schrijver. Het vuistdikke boek ontketende een storm aan reacties, werd een bestseller en is bekroond met de Nederlandse Biografieprijs 2018.

Blom is niet alleen gefascineerd door Jan Wolkers, maar ook door Rembrandt. Recent kwam dan ook zijn boek ‘De jonge Rembrandt’ uit, waarin Blom onderzoekt hoe Rembrandt zo succesvol kon worden. Welke factoren zorgden er eigenlijk voor dat Rembrandt Rembrandt werd? Wist je dat Rembrandt ook een inspiratiebron vormde voor Jan Wolkers? Onno Blom kan ook alles over Wolkers’ interesse voor deze kunstenaar vertellen tijdens deze lezing in Bleiswijk.

Tickets kosten 8 euro (5 euro voor leden) en zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Oostland. Bezoekers krijgen aan het einde van de avond een exemplaar van het boek Winterbloei van Jan Wolkers mee naar huis. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers.