Theater ‘t Web heeft twee acts toegevoegd aan de programmering van festival Jazz in ‘t Web op 29 juni: West Coast Big Band & Bart van Lier en Lex Jasper Trio. In totaal zullen vijf toonaangevende jazzacts optreden tijdens de tweede editie van het festival in Theater ’t Web in Bleiswijk. Eerder werd al bekendgemaakt dat The Preacher Men en Angelo Verploegen Quintet zullen optreden tijdens Jazz in ‘t Web.

Vorig jaar lanceerde Theater ’t Web in Bleiswijk een eigen jazzfestival. Die eerste editie was direct een groot succes: uitverkocht, een goede sfeer én zeer goede muziek. Daarom besloot het theater een tweede editie te organiseren, namelijk op zaterdag 29 juni van 15.00 – 23.00 uur. Net als tijdens de eerste editie zijn er in totaal vijf optredens.

Lex Jasper Trio
Lex Jasper is een internationaal gevraagd pianist, dirigent en arrangeur. Hij werkte naast het Metropole Orkest onder meer met de BBC Bigband, de Radio Philharmonie Hannover en de NDR Bigband in Hamburg, vaak voor tv- en radioproducties. Hij toerde met Toots Thielemans en Stéphane Grappelli en speelde met onder meer Joe Pass, Herb Geller, Bobby Shew en John Clayton. Na het overlijden van Pim Jacobs vroeg Reys hem haar vaste begeleider te worden.

In 2019 verscheen de eerste cd van het nieuwe Lex Jasper Trio: ‘Notes From The Netherlands’. Daarop is hij te horen is met Vincent Koning op gitaar en Frans van Geest op bas. In 2020 namen ze de cd ‘Lexposure’, een jaar later volgde de cd “Happy Talk” voor het Japans label Sawano. Jeff Hamilton over het Lex Jasper Trio: “Whether this trio plays a medium tempo swing, gentle bossa nova or peaceful ballads, you get the feeling that they “own” every groove they play.”

West Coast Big Band & Bart van Lier
De West Coast Big Band (onder leiding van Nils van Haften) stond ook op tijdens de eerste editie van Jazz in ‘t Web, in 2023. Dit jaar treedt de beste bigband van het land op met trombonist Bart van Lier. Samen spelen ze een eerbetoon aan Peter Herbolzheimer, een Duits-Roemeense trombonist die vooral bekend was als bandleider, componist en arrangeur.

De roemruchte Herbolzheimer Big Band maakte furore in de jaren ’70, ’80 en ’90. Veel internationale jazzmusici speelden in de hand-picked jazzorkesten van Herbolzheimer, waaronder ook Nederlandse topmuzikanten als Ferdinand Povel, Bart van Lier, Erik van Lier, Peter Tiehuis en Ack van Rooyen. De eigenzinnige arrangementen van Herbolzheimer hebben een heel eigen signatuur met vooral veel energie.

Kaartverkoop
Jazz in ’t Web is op 29 juni van 15.00 tot 22.30 uur in Theater ’t Web, Nachtegaallaan 4, Bleiswijk (deuren open: 14.30 uur). Kaarten zijn vanaf heden te koop via www.theatertweb.nl en kosten €30,00.