Het college van Burgemeester en Wethouders van Lansingerland heeft deze week een plan voor de toekomst van ‘t Web in Bleiswijk ontvangen. Het plan werd overhandigd door de vier bestuurders van Behoud ‘t Web. Doel is om het pand aan de Lijsterlaan/Nachtegaallaan beter te benutten als oefenruimte en cultureel podium.

Tijdens de Alliantiefabriek die de gemeente in juni 2015 organiseerde is door een aantal Bleiswijkse inwoners een handtekening gezet onder de Alliantie Behoud ‘t Web. De initiatiefnemers hebben sinds eind vorig jaar gewerkt aan een plan voor het behoud. Ook is er een voorlopig bestuur gevormd uit inwoners van Bleiswijk.

Kern van het plan is dat ‘t Web oefenruimte blijft bieden aan culturele organisaties uit de regio én dat er op regelmatige basis optredens en culturele evenementen plaatsvinden. De mogelijkheden hiervoor zijn bijna onbeperkt, vindt de actiegroep: van toneel tot film, van live muziek tot cabaret, en van kinderdisco tot pianoconcerten. Hiervoor wil Behoud ‘t Web een stichting oprichten: deze stichting neemt dan ‘t Web over en is vanaf dat moment verantwoordelijk voor beheer en exploitatie van het pand.

Meerwaarde voor Bleiswijk en Lansingerland

Tijdens een besloten bijeenkomst op 8 maart is het plan voor ‘t Web overhandigd aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente. Tijdens deze bijeenkomst was er onder meer een rondleiding, een optreden van Lansing Jazz Combo (een van de huidige huurders van ‘t Web) en een presentatie over de meerwaarde van het plan. Zo vinden de bestuursleden van Behoud ‘t Web dat het verder benutten van de mogelijkheden van ‘t Web goed is voor onder meer de sociale samenhang en de leefbaarheid van Bleiswijk en voor het culturele aanbod in Lansingerland.

De bestuursleden van Behoud ‘t Web hebben het college gevraagd uiterlijk 30 april te reageren op het voorstel om ‘t Web over te nemen. De bestuursleden hopen daarna in onderhandeling te kunnen gaan met de gemeente.

Foto’s (klik op foto voor hoge resolutie)

160309 overhandiging 4

 

 

 

 

160309 overhandiging 6000 160309 overhandiging 5998
160309 overhandiging 5974 160309 overhandiging

 

 

 

 

 

 

160309 overhandiging 5987

160309 overhandiging 2