De kans is aanwezig dat ‘t Web in Bleiswijk wordt overgenomen van de gemeente. Hiervoor wordt binnenkort de stichting Behoud ‘t Web opgericht. De stichting zal ‘t Web onder meer verhuren aan culturele organisaties in Bleiswijk en optredens organiseren op het podium in ‘t Web. Voor de stichting wordt gezocht naar gemotiveerde bestuursleden.

Enkele maanden geleden organiseerde de gemeente Lansingerland de Alliantiefabriek. Tijdens de st

sluitende bijeenkomst ontstond het plan om een oplossing te vinden voor ‘t Web: de alliantie ‘Behoud ‘t Web’. Het college zoekt namelijk een nieuwe invulling voor ‘t Web (de voormalige bibliotheek op de hoek van de Nachtegaallaan en de Lijsterlaan).

Optredens, oefenruimtes en cursussen

De afgelopen maanden hebben de initiatiefnemers en enkele betrokkenen gesproken over de toekomst van ‘t Web. Uitgangspunt is dat in ‘t Web optredens en evenementen zullen plaatsvinden: van klassieke muziek tot pop, en van toneel tot film. Daarnaast zouden meer culturele organisaties ‘t Web moeten gebruiken om bijvoorbeeld te oefenen of cursussen te verzorgen: hiervoor zullen de huurtarieven moeten dalen.

Nieuwe stichting

Om dit te realiseren zou een nieuw op te richten stichting ‘t Web moeten overnemen van de gemeente. Deze stichting zal onder meer op zoek moeten naar een goede financiële basis voor ‘t Web, naar huurders, naar een aantrekkelijke programmering en naar vrijwilligers. Begin 2016 moet blijken of de plannen haalbaar zijn en zal met de gemeente gesproken worden over de daadwerkelijke overname van de accommodatie.

www.behoudtweb.nl

Over de plannen is een website gemaakt: www.behoudtweb.nl. Via die website kan iedereen ideeën of steunbetuigingen insturen voor de toekomst van ‘t Web. Daarnaast staat op de website meer informatie voor Bleiswijkers die interesse hebben in een bestuursfunctie.