De programmering van Theater ‘t Web voor de komende maanden is gereed. Tot en met eind dit jaar staan onder meer top-cabaretiers op het Bleiswijkse podium, zoals Ronald Snijders en Max van den Burg. Daarnaast is er muziektheater met onder meer Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint en Erik Brey, film, poëzie en een theaterdiner.

Theater ‘t Web is een Bleiswijkse vrijwilligersorganisatie die met grote regelmaat voorstellingen verzorgt in ‘t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk). Dit doet de organisatie in nauwe samenwerking met Bibliotheek Oostland. Afgelopen maart sloot Theater ‘t Web in Bleiswijk wegens de coronacrisis tijdelijk de deuren: alle voorstellingen werden tot aan de zomervakantie geannuleerd. Sindsdien is hard gewerkt aan het nieuwe seizoen. Zo is gewerkt aan het coronaproof maken van de voorstellingen: er zijn bijvoorbeeld minder zitplaatsen in de zaal beschikbaar. Onlangs werd die nieuwe opstelling getest met een groep vrijwilligers. Dat betekent dus dat er ook minder kaarten beschikbaar zijn voor de voorstellingen.

September

Theater ‘t Web trapt zaterdagmiddag 12 september af met de voorstelling ‘Een avond met mij’ door de bekende cabaretier Ronald Snijders, bekend van onder meer tv en zijn samenwerking met Pieter Jouke. De week erna – op 19 september – zijn twee voorstellingen die voor de zomervakantie geannuleerd moesten worden: de jeugdvoorstelling Hamlet door meesterverteller Joris Lehr, en de voorstelling Comedy & Guitars door cabaretiers Roel C. Verburg & Harry Glotzbach.

Oktober

Zaterdagmiddag 3 oktober is er een voorstelling voor kinderen van 4 jaar en ouder doro Studio Dondersteen: Museum op z’n kop. Diezelfde avond treedt Max van den Burg (bekend van onder meer New Kids Nitro) op met zijn voorstelling Cultureel Erfgoed. Zaterdag 10 oktober start het filmseizoen bij Theater ‘t Web. ‘s Middags is er een kinderfilm: via www.theatertweb.nl kan gestemd worden op welke film vertoond wordt. ‘s Avonds is het Film Plus (film, muziek en hapjes) en draait Bohemian Rhapsody, de film over Queen en Freddie Mercury. Op zaterdag 17 oktober zijn er zelfs twee voorstellingen: dan treden namelijk twee halvefinalisten van cabaretwedstrijd Amsterdams Kleinkunst Festival op.

November

November start met een kinderfilm en Film Plus, op 7 november. Voor de kinderfilm komt weer een online verkiezing, tijdens Film Plus van 7 november draait Walk The Line over countryster Johnny Cash. Twee weken later is er bijzonder muziektheater door het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons. Deze voorstelling (Een mooiere wereld) gaat om het leven van schrijfster Astrid Lindgren. De laatste voorstelling van deze maand is op 28 november: dan is er een avond poëzie met onder meer het duo Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint en voormalig Purper-lid Erik Brey.

December

Ook in december draait Theater ‘t Web films: zaterdagmiddag 5 december is er een kinderfilm, ‘s avonds is er Film Plus met Bloed, Zweet en Tranen (de film over André Hazes). Op zaterdag 19 december sluit Theater ‘t Web het roerige jaar 2020 af met het jaarlijkse theaterdiner. Dit jaar zal tijdens dit diner Marjolein Meijers (voorheen de helft van de Berini’s) optreden.

Kaartverkoop

De voorverkoop van de bovenstaande voorstellingen begint exact één maand voor de aangegeven datum, om 9.00 uur ‘s morgens, via www.theatertweb.nl. Kaarten worden verkocht in sets van 2 (in verband met de coronamaatregelen). Alle voorstellingen en genoemde data zijn onder voorbehoud. Op www.theatertweb.nl en www.facebook.com/theatertweb staat de meest recente informatie over de programmering.