Juni wordt een inspirerende maand voor rappers, zangers en verhalenvertellers uit Lansingerland. Gemeente Lansingerland en Theater ’t Web organiseren dan Vreemde Gasten. Gedurende een aantal workshops wordt gewerkt aan een gezamenlijke, afsluitende voorstelling op 30 juni. Deelname is gratis.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van Theater ’t Web. Juni is feestmaand in Theater ’t Web, wegens de verhuizing van Bibliotheek Oostland naar het pand. Daarom vinden alle zaterdagen in deze maand voorstellingen plaats: van standup comedy tot Haagse flamenco, en van een jeugdvoorstelling tot lokaal toneeltalent. Op 30 juni is de laatste voorstelling voor de zomervakantie: Vreemde Gasten.

Cross-overs

Kern van Vreemde Gasten – een productie van MusicGenerations – is het samenbrengen van verschillende generaties en culturen. Daarvoor zoekt MusicGenerations talent van binnen de gemeentegrenzen én buiten de landsgrenzen. Tijdens twee workshops oefenen ze (onder leiding van ervaren musici) voor een gezamenlijk, afsluitend optreden.

Conny Groot van MusicGenerations: “Vreemde Gasten is een muziekverhalenvoorstelling met verschillende muziekstijlen en verrassende cross-overs. Een Engelse song gaat over in een Syrische rap, en een Nederlands lied wordt gekoppeld aan een Arabisch nummer. Tussen de liedjes vertellen, rappen en beatboxen vluchtelingen en talenten uit Lansingerland hun verhaal over gastvrijheid.”

Deelnemen

De Gemeente Lansingerland heeft het initiatief genomen voor Vreemde Gasten, en werkt voor de afsluitende voorstelling op 30 juni samen met Theater ’t Web. De locatie en data voor de workshops zijn nog niet bekend: die worden binnenkort bekendgemaakt.

Rappers, zangers, beatboxers en verhalenvertellers die wel eens begeleid willen worden door een ervaren muziekgroep én geïnspireerd willen worden door andere (binnen- en buitenlandse) muzikanten kunnen zich melden bij Conny Groot van MusicGenerations: info@musicgenerations.nl, 0629183491.