RED is een band met twee door de wol geverfde muzikanten en twee aanstormende supertalenten. Hun geluid is opbeurend, levendig en energiek en weerspiegelt de traditie uit de jaren vijftig in hun eigenzinnige originelen. Soulvolle jazz met dat geweldige Hammond-orgelgeluid, de klassieke combinatie van trompet en tenorsaxofoon en drums die op z’n Amerikaans swingen.

In de schijnwerpers staan trompettist Ellister van der Molen en de zeer getalenteerde saxofonist Gideon Tazelaar, terwijl organist Bob Wijnen en drummer Wouter Kühne de motor vormen van deze dampende band. De solocarrières van alle vier de muzikanten zijn indrukwekkend, maar als team maken ze echt een verschil.

Hun debuut-cd Ahooo! kreeg een ****½ recensie in de jazzglossy Jazzism en meer mensen gaven commentaar op de kwaliteit van de band:

  • “Jezus Christus, dat is een goed geluid! … Klaar om uit te brengen op Blue Note” (Hans Dulfer, Front Runnin’)
  • “Geweldig om te horen dat jong talent en doorgewinterde jazzkoppen hun krachten bundelen voor dit op volle kracht vooruit swingende album” (Benjamin Herman)
  • “Red presenteert het soort toegankelijke, voettappende orgelcombojazz met funky dikte, opbeurend genoeg om elke zichzelf respecterende couch potato te transformeren in Mr. Swivel Hips.” (Flophouse-tijdschrift)