Wie kent ‘Alleen op de wereld’ niet, het beroemde boek van Hector Malot over de vondeling Remi? In Theater ‘t Web in Bleiswijk wordt dit schitterende verhaal op zaterdagmiddag 19 oktober live opgevoerd. Dat gebeurt door Niels Brandaan Cotterink, een van Nederlands beste verhalenvertellers.

‘Sans famille’ van Hector Malot werd in 1878 gepubliceerd. Twee jaar later verscheen de eerste Nederlandse vertaling. Sindsdien zijn vele generaties opgegroeid met dit boek over Remi: deze 8-jarige vondeling wordt door zijn stiefouders verkocht aan straatmuzikant Vitalis. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan.

Niels Brandaan Cotterink is een bevlogen verhalenverteller en theatermaker. Hij verstaat de kunst van het vertellen en de taal van de verbeelding. In zijn voorstellingen smelt hij taal, geluid, spel, muziek, beeld, object en beweging moeiteloos samen tot een onvergetelijke beleving.

In de theatervoorstelling ‘Alleen op de wereld’ vertelt Niels Brandaan Cotterink het verhaal vanuit het perspectief van Remi. Hij nodigt kinderen én volwassenen op het podium uit. Samen met Remi beleeft het publiek een ontroerende zwerftocht vol romantiek en symboliek.

Kaarten

‘Alleen op de wereld’ door Niels Brandaan Cotterink is een schitterende jeugdvoorstelling die ook boeiend is voor volwassenen. Kaarten kosten slechts €7,50 en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl. De voorstelling start om 15.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 14 in Bleiswijk), de deuren gaan open om 14.30 uur.