Blauwe Vinkjes treedt 20 mei op in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Het cabaretduo – bestaand uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw – speelt dan Disclaimer, een voorstelling met satirische acts, persiflages, imitaties en meeslepende liedjes. In 2021 stond het duo in de finale van Camaretten en won het de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Blauwe Vinkjes gooide tijdens Camaretten hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”. De Volkskrant schreef: “Zij brengen sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca.”

In Disclaimer spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen.

Kaartverkoop

De voorstelling Disclaimer van Blauwe Vinkjes is op zaterdag 20 mei, 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.