Het beroemde Saxofoonkwartet Artvark speelt op vrijdagavond 26 januari samen met spoken word-artiest Nyk de Vries in Theater ‘t Web. Die avond wordt tevens de nieuwe gemeentedichter van Lansingerland bekendgemaakt. Een avond dus met muziek en poëzie, vandaar het thema ‘La La Lansingerland’.

Artvark is een fenomeen. Het kwartet speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Bovendien speelde de vier muzikanten afgelopen jaar tijdens de eerste editie van het festival Jazz in ‘t Web. Artvark heeft met enige regelmaat bijzondere samenwerkingen, zoals eerder met jazzlegende Peter Erskine, de klassieke sopraan Claron McFadden en componist Philip Glass.

Ook met Nyk de Vries ging Artvark een samenwerking aan. De Vris is literair performer en voormalig ‘dichter fan Fryslân’. In zijn werk combineert hij graag poëzie met muziek en beeld. Bij zijn jongste bundel ‘Asman’ verscheen een serie veelbekeken poëziefilms. Eerder won hij met z’n roman ‘Renger’ de Piter Jelles Literatuurprijs. Als onderdeel van het Europese poëzieplatform Versopolis treedt Nyk regelmatig op in het buitenland. Onlangs verscheen via NPO2 de documentaire ‘NYK’.

Artvark en Nyk de Vries maakten samen (in samenwerking met Poetry International) de cd en het boek Tagelyk. De teksten van de Vries vormen een mozaïek van personages en gebeurtenissen waarin het ooit nogal louche Rotterdamse schiereiland Katendrecht wordt gekoppeld aan het eveneens eigengereide Friese dorp Zwaagwesteinde, waar de moeder van Nyk opgroeide.

Nieuwe gemeentedichter

Tijdens La La Lansingerland is er niet alleen een optreden van Artvark en Nyk de Vries: die avond wordt namelijk ook de nieuwe gemeentedichter van Lansingerland bekendgemaakt. Dat die bekendmaking gebeurt in Theater ‘t Web is geen toeval: in 2018 werd Mark Boninsegna tijdens een poëzieavond in Bleiswijk gekroond als eerste gemeentedichter, en januari 2022 werd Woes Ploum benoemd als zijn opvolger. Op vrijdagavond 26 januari zal wethouder Titia Cnossen bekendmaken wie zich de komende twee jaar de nieuwe gemeentedichter mag noemen.

Kaartverkoop

Kaarten voor La La Lansingerland (met o.a. Artvark en Nyk de Vries) kosten slechts €7,50 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. De voorstelling start om 20.00 uur (deuren open: 19.30) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur).