De Haagse singer-songwriter Marte treedt zaterdagavond 18 januari op tijdens Film Plus in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Marte is geïnspireerd door klassieke muziek, Ierse folk en zangeres Regina Spektor. De film die deze avond vertoond wordt is de beroemde documentaire Three Identical Strangers.

Film Plus staat dit seizoen in het teken van Leef! Dat het leven vreemde verrassingen in petto heeft, bewijst Three Identical Strangers, dé filmhuis-hit van vorig jaar. De 19-jarige Robert Shafran ontdekt toevallig – op school – dat hij een tweelingbroer heeft: Eddy Galland. Maar niet veel later blijkt er nóg een broer te bestaan: David Kellman.

Voor en na Three Identical Strangers is er livemuziek door Marte. “Ik ben altijd opgevoed met muziek en zong in mijn eerste koor op mijn tiende. Waar thuis altijd klassieke muziek aanstond, ontdekte ik op een gegeven moment ook Ierse folk en de muziek van Regina Spektor.”

Op haar zestiende startte Marte met het schrijven van haar eigen muziek. “Centraal in mijn muziek staat de menselijke maat: Grote liedjes over kleine dingen en kleine liedjes over grote dingen, muziek om je thuis in te voelen, waar iedereen even mens mag zijn.”

Enkele jaren geleden woonde ze een jaar in Glasgow. “Een fantastische muziekstad waar mijn muziek pas echt van de grond kwam. Ik zong in het universiteitskoor, en speelde vrijwel elke week op open podia en in huiskamers.”

Kaarten

Kaarten voor Film Plus van 18 januari kosten slechts €5,00. Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl. De deuren van Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk) gaan open om 19.30 uur, de muziek start om19.45 en de film om 20.00 uur.