Zaterdagavond 6 oktober heerst er een Spaanse sfeer in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Dan wordt in het kader van ‘Film Plus’ de film Volver van Pedro Almodóvarvertoond. Voor en na de film is er een optreden van flamencogitarist Claudio Benito.

Pedro Almodóvaris een van Spanjes beroemdste regisseurs: hij maakte onder meer Hable con ella, Los abrazos rotos en Los amantes pasajeros. Volver (2006) is een van zijn bekendste werken. Het verhaal gaat over drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, leugens en grenzeloze levendigheid.

Een van de hoofdrolspeelsters is Penélope Cruz, een actrice met wie Almodóvar vaak samenwerkt en daarom een van de’chicas Almodóvar’ wordt genoemd. Voor haar rol in Volver kreeg ze een Oscar-nominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol. Volver werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor beste buitenlandse film.

Flamencogitarist Claudio Benito

Volver start om 20.00 uur. Een kwartier voor de film én direct na afloop is er een optreden van gitarist Claudio Benito. Al op jonge leeftijd werd hij gegrepen door de klanken van flamenco. Na flink wat jaren zelfstudie ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Daar werd hij geschoold door onder meer flamencogrootheid Paco Peña.

Benito maakte jarenlang deel uit van het flamencogezelschap ’Arte Flamenco van danseres Prisca Maria van Delft en trad op met onder meer Al Stewart. Momenteel is hij actief in verschillende gezelschappen en projecten, zoals het pop/wereldmuziek-ensemble BuBa (met de Kameroense zangeres Barbara Gwanmesia), grupo flamenco Con Alma (met o.a. flamencozangeres Inmaculada de la Huerta en danseres Isabel) en de educatieve theatervoorstelling VAMOS.

Proef de sfeer van Spanje

De Spaanse avond valt in de programmering van Theater ‘t Web onder Film Plus: film met extra’s. Op 6 oktober zijn dat – naast het optreden van Claudio Benito – lekkere Spaanse hapjes. Toegang is slechts €5,00. Kaarten kunnen online worden gekocht via www.theatertweb.nl.

(Foto: Jan van Rijn)