Op zaterdag 9 september wordt de nieuwe toekomst van ‘t Web in Bleiswijk gevierd. De gemeente draagt dan ‘t Web over aan de nieuwe eigenaar, Bibliotheek Oostland. De bijeenkomst is tevens de start van het Bleiswijkse cultuurhuis.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web (dat nu nog in handen is van gemeente Lansingerland); de bibliotheek zal dan ook over enkele maanden verhuizen. Stichting Behoud ’t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.

Op 9 september van 11.00 tot 13.00 uur is de start van de nieuwe toekomst van ‘t Web. De exacte programmering wordt over enkele weken bekendgemaakt, vertelt Marieke van Oudheusden van Stichting Behoud ’t Web, die de bijeenkomst organiseert. “Het wordt een feestelijke bijeenkomst voor heel Bleiswijk. Want door de nieuwe opzet krijgt Bleiswijk een eigen cultuurhuis met betaalbare oefenruimtes, een culturele programmering, activiteiten voor jong en oud en – vanaf komende winter – de vernieuwde bibliotheek. Daarom is heel Bleiswijk uitgenodigd om op 9 september de nieuwe toekomst van ‘t Web te vieren.”