Hans Dorrestijn – ’t Houdt een keer op

Date: 28 January 2023
Time: 20:00
Kik – Hans Dorrestijn – ‘t Houdt een keer op – foto Bert Andr‚e Cropped

uitverkocht
‘Een gezellige mix van kleine en grote rampspoed’, zo noemt Hans Dorrestijn zelf zijn programma ‘’t Houdt een keer op’. ‘De aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.’ O ja, hij houdt de paus en de hond medeverantwoordelijk voor de overbevolking. ‘En ik onthul dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen.’

(more…)

Oukje den Hollander – Idyllen

Date: 11 February 2023
Time: 20:00
Oukje den Hollander Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
In Idyllen gaat zangeres Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts zette zij voor haar debuutalbum gedichten uit de prijswinnende bundel Idyllen van Pfeijffer op muziek. Het album werd lovend ontvangen. In dit theatrale concert brengen Oukje den Hollander en Marijn Korff de Gidts de nummers live.

(more…)

Oldenhermanns – FCKD!

Date: 18 February 2023
Time: 20:00
OLDENHERMANNS – FCKD! – stnd 2 (c) Karel Sanders Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
Tot de tanden toe bewapend met humor gaat Oldenhermanns de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. Vanuit ‘Utrecht aan zee’ in 2040 ontstaat een hilarische krachtmeting tussen later en nu. Hoe leggen ze dit uit aan hun koters?! Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen CO2-junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwe het juiste te doen en hopen dat climate change toch misschien een hoax is…

(more…)

Jogchem Jalink – Maximiliaan Modderman geeft een feestje Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee/limonade)
Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En dat loopt een klein beetje uit de hand. Alles is vies! Het wordt een knotsgekke, stoere, lieve, vlotte en ook ontzettend vieze voorstelling, waarin het publiek wordt uitgedaagd hun fantasie te gebruiken! Poppenspeler Jogchem Jalink (o.a. Sesamstraat, De Boterhamshow) speelt in zijn eentje de complete cast van deze voorstelling. Met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen die lijken alsof ze zó uit het boek zijn gestapt.

(more…)

Beperkt_Houdbaar_01_Copyright-Jaap-Reedijk Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
Andries Tunru (finalist De Slimste Mens, winnaar de Persoonlijkheidsprijs Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar Leids Cabaret Festival ‘22, bekend van de tv-programma’s Alpacas en Hufterproef) starten de avond zonder script. Niets ligt vast en alles kan. Improvisatie dus. Met de spannendste verhalen, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. Enne: Tunru en Hendrikx wonnen dit jaar voor de derde keer het NK Improvisatietheater!

(more…)

Anne Neuteboom – Effe niet met je mening

Date: 11 March 2023
Time: 20:00
Anne Neuteboom_Effe niet met je mening_foto Annemieke van der Togt_1 Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
U vraagt zich waarschijnlijk af waar deze voorstelling over gaat? Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater. Maar Anne belooft u: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling… ‘Neut’ won in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten en werd (met Peter Pannekoek en Alex Ploeg) genomineerd voor ‘Neerlands Hoop’.

(more…)

IJsbeer inc. – Peter Peper

Date: 19 March 2023
Time: 14:00
Rechtenvrij beeld Peter Peper foto Moon Saris 7 Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee/limonade)
Milan en Yalan willen graag een ‘rijsttafel’ maken, maar weten niet hoe… Piraat Peter Peper helpt: hij neemt ze mee op reis door de tijd. Ze varen over woeste oceanen en spoelen aan op het eiland Banda. Sluipend door een jungle van groenten ontmoeten ze Saraja. Samen gaan ze op zoek. Zullen zij in staat zijn om de benodigde specerijen te veroveren voor hun recept?

(more…)

Straf – Zeppelin!

Date: 25 March 2023
Time: 20:00
Strafzeppelin Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
STRAF is een zevenkoppige muziektheaterformatie. Zeven kapiteins op één schip die weten van pompen of verzuipen. En pompen doen ze! Met een waanzinnige bezetting van drums, blazers en gitaren, van wasbord tot bassax en van accordeon tot voetpomptoeter. Zo stookt Straf zijn eigen sound, met invloeden van folk, soul, rock’n roll, en de polders van dit land. Al ruim 10 jaar brengen zij hun opzwepende muziek naar de podia van Nederland en Vlaanderen.

(more…)

Chris Verlaan – Man in de maak

Date: 1 April 2023
Time: 20:00
Chris Verlaan Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
‘Word autist, word autist, het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris tijdens de finale van Cameretten, waarop hij zowel de jury- als de publieksprijs won. In ‘Man in de maak’ neemt Chris je mee in zijn wonderlijke wereld. De Volkskrant: ‘Hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme’.

(more…)

Sing 2

Date: 8 April 2023
Time: 15:00
Sing-2 Cropped

€5,00
Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten bereiden het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ‘s werelds grootste rockster genaamd Clay Calloway ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

(more…)

Film Plus: The Godfather I + livemuziek

Date: 8 April 2023
Time: 19:45
Salvatore-Corsitto-The-Godfather-Marlon-Brando-Francis Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee)
Meimaand, filmmaand. Vanavond met het eerste deel van The Godfather-trilogie. Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffiafamilie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te verkopen in heel New York ontstaan er problemen. Voor én na de film is er livemuziek. En we trakteren op Italiaanse hapjes! Op 14 en 21 mei vertonen we The Godfather deel II en III.

(more…)

ShtetlBandA-Wie-niet-weg-is-wordt-gezien-Klezmer-Society-Foto-Geert-de-Jong Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee/limonade)
De Joodse schrijfster Ida Vos schreef het waargebeurde ‘Wie niet weg is wordt gezien’. Haar zoon Bert vertelt samen met de musici van The Klezmer Society het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Mama, waarom hebben wij zo weinig familie?” Een indrukwekkende voorstelling voor de hele familie, door Theater ’t Web geboekt wegens de aanstaande Bevrijdingsdag.

(more…)

Super pets

Date: 22 April 2023
Time: 15:00
Super Pets Cropped

€5,00
Iedere superheld heeft weleens een vakantie nodig, zo ook Superman. Gelukkig staat Krypto the Superdog, zijn trouwe viervoeter, in zo’n geval paraat om de misdaad te stoppen. Ook zijn hond beschikt namelijk over superkrachten. Samen met een vliegende kat trekt Krypto door de stad om de boel op orde te houden en de slechteriken te verslaan. Er ligt namelijk gevaar op de loer: Lex Luthor!

(more…)

Film Plus: The Godfather II + livemuziek

Date: 22 April 2023
Time: 19:45
The Godfather 2 foto Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee)
Meimaand, filmmaand. Ook als u deel 1 niet gezien heeft, is deel 2 van The Godfather een aanrader. De jonge Vito Corleone weet zich in New York op te werken tot een machtige gangster, zijn zoon Michael heeft uitbreidingsplannen. Een klassieker. Met voor en na de film livemuziek én heerlijke hapjes.

(more…)

Lotte Velvet – Ondergrond

Date: 29 April 2023
Time: 20:00
2122_GV_Lotte Velvet_f_Anne_van_Zantwijk_h Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
‘Velvet zwiert met haar gitaar en elektrische viool van punkcabaret tot prachtige poëzie’, schreef Theaterkrant.nl over Lotte Velvet. Ze won in 2020 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In ‘Ondergrond’ geeft ze met haar muziek, poëzie en grappige scènes een stem aan mensen die óók worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.

(more…)

Wiplala

Date: 6 May 2023
Time: 15:00
wiplala Cropped

€5,00
De zevenjarige Johannes Blom doet de ontdekking van zijn leven als hij achter de pot pindakaas in de keukenkast een klein mannetje vindt dat Wiplala heet en kan toveren. Als Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf, is dat het begin van een heel groot avontuur. Zullen ze ooit weer normaal worden?

(more…)

Salvatore-Corsitto-The-Godfather-Marlon-Brando-Francis Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee)
Meimaand, filmmaand. Het laatste deel van The Godfather-trilogie. Ook dit deel kunt u prima volgen zonder de voorgaande delen gezien te hebben. Michael Corleone probeert zichzelf en z’n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld, en juist te koppelen aan het Vaticaan. En u weet: met hapjes én livemuziek.

(more…)

Blauwe Vinkjes – Disclaimer

Date: 20 May 2023
Time: 20:00
Blauwe Vinkjes beeld bewerkt Cropped

€20,00 (inclusief koffie/thee)
Blauwe Vinkjes (finalist van Cameretten 2021, winnaar Publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival) bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. In Disclaimer spelen, zingen en kruipen ze in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”.

(more…)

Kabouter Thijm – Koekla (2+)

Date: 21 May 2023
Time: 11:00
Kabouter Thijm persfoto HR Cropped

€10,00 (inclusief koffie/thee/limonade)
Kabouter Thijm woont in een gezellige, oranje pompoen. Hij zorgt goed voor de bijtjes. Op een dag staat er een klein, dik varkentje op de stoep. Het varkentje heeft honger. Kabouter Thijm geeft hem honing en daarna mag het varkentje voor de bijen zorgen. Ook als Thijm er niet is. Op zo’n dag is de honing verdwenen. Wie heeft dat gedaan? Het varkentje, zijn vriendinnetje muis, de trol of het elfje?

(more…)

Het Grote Groep 8 Feest

Date: 17 June 2023
Time: 19:00
discobal-1080×675 Cropped

€0,00
Geen jaar zo spannend als groep 8 van de basisschool. Afscheid nemen van je oude school, en je klaarmaken voor de middelbare. Een jaar om bij stil te staan, vindt Theater ’t Web. Daarom organiseren we voor alle leerlingen van groep 8 in Bleiswijk een avond met muziek, theater en spektakel. Je kaartje kost niks, noppes, nada. Vooraf aanmelden via de schooljuf of -meester.

Jazz in ‘t Web

Date: 24 June 2023
Time: 15:00
Daan Kluwer-1 Cropped

€30,00
Toegegeven, Jazz in ’t Web is niet het eerste (of grootste) jazzfestival in 010. Maar wel het laagdrempeligste, verrassendste en gezelligste. Voorjaar 2023 maken we de programmering bekend. Maar wacht niet te lang met het kopen van uw kaarten. Want we beloven vijf mooie namen uit het Nederlandse jazz-circuit, zoals (onder voorbehoud): Kenturah’s Kitchen (een avontuurlijk pianotrio), RED (met o.a. trompettist Ellister van der Molen en Bob Wijnen op Hammond-orgel) en Daan Kluwer Kwartet (aanstormend jazztalent). En dat dus gewoon in Bleiswijk/Lansingerland/010!

(more…)