Nabil – Nee, precies daarom

Date: 14 September 2024
Time: 20:00
2425_Nabil_Nee, precies daarom_vierkant_(c)Sicerow en Arie Koomen Cropped

€27,50
Voor de opening van ons nieuwe seizoen zoeken we elk jaar iets bijzonders. En dat is gelukt: we hebben Nabil weten te strikken! Hij is een van de grappigste mannen uit het land en bekend van onder meer MOL (‘Wie is de…’) en LOL (‘Last One Laughing). In ‘Nee precies daarom’ (zijn vierde avondvullende voorstelling) vraagt Nabil zichzelf af of we niet zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.
(more…)

Remko Vrijdag – Vrijdag Doemsdag

Date: 21 September 2024
Time: 20:00
RemkoVrijdag_VrijdagDoemsdag (c) Scala Photography_liggend Cropped

€22,50
Remko Vrijdag is een cabaretheld. Jaren geleden was hij een van De Vliegende Panters (‘Tongzoen’ en ‘Dikke Dik’!), en de laatste jaren was hij een duo met Martine Sandifort. In de tussentijd deed hij musicals (Vrijdag speelde Willy Wonka), tv (de ‘Dat-kan-toch-anders-man’ bij Klokhuis), toneel en veel sketches (de imitatie-Mark Rutte). Vrijdag Doemsdag is een ‘post-apocalyptische tragikomedie’ voor volwassenen die tegen het donker kunnen. Imitaties, zang, comedy, drama. Diep en retegrappig. Beter dan dit wordt het niet. (try-out)
(more…)

Jaski & Groenteman – Sjakie en Jopie (3+)

Date: 22 September 2024
Time: 14:00
Jaski-Groenteman-Sjakie-en-Jopie-©-Sheila-Bosman-WEB-8 Cropped

€8,50
Een vrolijke voorstelling boordevol herkenbare verhalen en vrolijke meezingers. Sjakie heeft altijd minstens één pleister op zijn lichaam. Hij kan onhandig zijn, maar als er muziek klinkt, danst hij als een paardje. Ren, galop, ren, galop! Sjakie en Jopie verkennen de wereld en ontmoeten bewoners van hun kleurrijke straat. Jaski & Groenteman is het theatergezelschap van regisseur/schrijver Kiki Jaski en liedjesschrijver Jan Groenteman (winnaar Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied).
(more…)

Fabian Franciscus – Loskomen

Date: 28 September 2024
Time: 20:00
2425_GV_Fabian_Franciscus_Loskomen_f_Bart_van_Lier_closeup Cropped

€22,50
Fabian Franciscus stond al twee keer eerder in ons theater. En beide keren lagen we blauw van het lachen. Dat zal vanavond niet anders zijn. Fabian (bekend van oa Kopspijkers, Humberto, Spijkers met Koppen): “Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen! Was het vurige betoog van mijn psycholoog ooit aan mij. En precies dat wil ik op dit moment ook weer: even loskomen! Van verwachtingen, van het theater, van het dagelijks leven.”

(more…)

AKF (c) Bowie Verschuuren_liggend Cropped

€22,50
Het Amsterdams Kleinkunst Festival is een kweekvijver voor talent. Onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, Valentina Tóth en Luuk Ransijn wonnen eerdere edities. Dit jaar waren de finalisten Ayoub, Levy en Simon Verlinden. Wat de drie daarmee wonnen? Onder meer een tour langs de leukste theaters van het land. Maak kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers. Een avond vol taligheid, muzikaliteit, humor, verdieping, ontroering en verrassing.

(more…)

Theater Popidou – De Verwende Prinses (4+)

Date: 6 October 2024
Time: 14:00 - 15:00
THEATER POPIDOU_DE VERWENDE PRINSES-1751 Cropped

€8,50
Rosa is een prinses. En prinsessen mogen alles. Lakeien moeten alles voor prinsessen doen. Rosa’s lakei heet Buffie. Hij moet elke dag taart voor haar bakken, haar troep opruimen, haar bed opmaken. En hij moet altijd lief zijn voor de verwende Rosa. Terwijl hij haar best eens in een grote taart zou willen stoppen. Een energieke voorstelling boordevol leuke liedjes en hilarische prinsessentaferelen. Twee acteurs/poppenspelers laten zien wat ‘verwend zijn’ met jezelf en de ander doet.

(more…)

Selma Visscher – Ik kijk liever

Date: 12 October 2024
Time: 20:00
2425_GV_Ik_kijk_liever_f_Anne_van_Zantwijk_extra_sardientje Cropped

€16,50
Selma Visscher werd van de toneelschool gestuurd. Nog geen maand erna won ze, zonder enige podiumervaring, de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Daarna stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten. ‘Ik kijk liever’ is Selma’s eerste avondvullende voorstelling. Enorm grappig (Brigitte Kaandorp, let op je stappen), muzikaal (ook dankzij haar broer Lars, accordeon-grootheid) en soms denk je: waar kijk ik naar?! (try-out)

(more…)

Film: Hotel Transylvania (6+)

Date: 26 October 2024
Time: 15:00
Hotel-Transylvania-2012 Cropped

€5,00
Het is Halloween. En daarom vertonen we zaterdagmiddag een spannende film voor de jongere bezoekers.
Welkom in Hotel Transylvania, Dracula’s luxueuze ‘vijf-stakenresort’, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar hier is een weinig bekend feit over Dracula: hij is niet alleen prins van de duisternis, hij is ook vader. Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen.

(more…)

Film: A Nightmare on Elm Street (16+)

Date: 26 October 2024
Time: 20:00 - 21:00
A Nightmare on Elm Street Cropped

€7,50
Halloween is niet compleet zonder een horrorklassieker. En wij kozen voor A Nightmare on Elm Street. Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger door een groep boze ouders levend verbrand wordt keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen.

(more…)

2425_GV_De_Regahs_f_Hessel_Waalewijn_2 Cropped

€22,50
Vanavond ligt Bleiswijk in 070. De Règâhs – wie kent ze niet – maken flamenco op z’n Haags. Een greep uit hun briljante en aanstekelijke nummers: De mèsjes ùit Den Haag, Opzâhte! (Ga toch heen!), Jè bent ut voâh mèn en Bènamee. Ze stonden al eerder in ons theater, in 2018. En eindelijk zijn ze terug. Dit jaar met een voorstelling over de silte see. “Waar is het altijd feest, ja waar bruist Den Haag nou het meest? Dat is aan het strand!”
Olé Olé Den Haag!

(more…)

Jochen Otten – De kwaadste niet

Date: 16 November 2024
Time: 20:00
JochenOtten_Dekwaadsteniet (c) Scala Photography_liggend Cropped

€22,50
Jochen Otten, dat is toch die kale van de Sluipschutters? Ja zeker. Dat programma met meer dan 1 miljard streams op Youtube! Hij was ook de gymleraar in Mees Kees, speelde in onder meer Klokhuis, schreef voor Dit was het nieuws en deed mee aan Expeditie Robinson. Hij is ook stand-upper. Soms gortdroog, dan weer keihard en niets en niemand ontziend. Hij kan zijn opgekropte woede voorlopig nog prima binnen houden. Dat doet hij graag voor je. Jochen is de kwaadste niet. (try-out)

(more…)

Andries & Stefan Hendrikx – Beperkt Houdbaar

Date: 23 November 2024
Time: 20:00
square-hd Cropped

€22,50
De voorstelling ‘Beperkt Houdbaar’ van Andries Tunru en Stefan Hendrikx kun je gerust twee keer zien. Of honderd keer. Duizend. Elke keer is het anders. Andries en Stefan zijn namelijk tovenaars in improvisatie. Ze zijn er zelfs drie keer Nederlands kampioen in geworden. Dus: het publiek roept ideeën, Andries en Stefan bedenken ter plekke een verhaal en de nodige grappen en grollen. En multi-instrumentalist Joep Hullegie gooit er af en toe een beat of sample in, omdat er een liedje gezongen moet worden. 100% lachgarantie.

(more…)

Groot Mens – Sint is het zat (3+)

Date: 24 November 2024
Time: 14:00
649acd2abc782 Cropped

€11,50
Elke zomer is het vaste prik: dan zet Sint zijn tentje op, en geniet van zijn welverdiende rust op de camping in Spanje. Maar dit jaar gaat het vakantie vieren hem wel heel goed af. Zo goed, dat Sint besluit om op de camping te blijven. Ieder jaar weer dat gereis en gedoe. Hoe zit het met zíjn favoriete tijd van het jaar? Waarom zou hij nog teruggaan naar Nederland?
Groot Mens is het jeugdtheatercollectief van Selma Visscher (zie ook haar voorstelling voor volwassenen op 12 oktober): beeldend en humoristisch gericht op de kleinsten.

(more…)

2425_Silvester Zwaneveld & Berit Companjen_Hij zei _ Zij zei_vierkant_print_(c)Henry Faber Cropped

€22,50
Vrouwen, zucht!
Mannen, argh!
‘Hij zei / Zij zei’ is een hilarische voorstelling van de comedians Berit (vrouw) en Silvester (man). In pittige dialogen en oergeestige stand-up gaan ze de strijd der seksen aan. Grappig, nodig, belangrijk en helemaal van nu. Een voorstelling met een ongezonde dosis humor, waarin Berit en Silvester zich volledig laten gaan. Of dat een goed idee is? Silvester vindt van wel, Berit haar mening is niet gevraagd.

(more…)

Martijn Kardol – Fris

Date: 7 December 2024
Time: 20:00
Martijn Kardol_Fris_staand_Mark Engelen_lage resolutie Cropped

€16,50
Martijn Kardol is columnist bij onder meer 3FM, Radio Veronica en Radio 538, schrijft voor ‘Plakshot’ is werkt voor ‘Spijkers met Koppen’. ‘Fris’ is zijn vierde avondvullende programma. Stel je kunt helemaal opnieuw beginnen. Gewoon een druk op de knop en je reset de boel. Martijn deed dat: een kind, een nieuwe woonplaats en een nieuwe voorstelling. Te mooi om waar te zijn? Ja zeker, want de Belastingdienst weet je nog steeds te vinden, je blijkt toch iets meer op je ouders te lijken dan dat je dacht. (try-out)

(more…)

Koekla – Molletje Bim (2+)

Date: 22 December 2024
Time: 11:00
Persfoto nieuw rechtenvrij beeld 1 Molletje Bim nvv Julia Matvieva Cropped

€8,50
Molletje Bim is een slim en opgewekt dier. Hij woont in een tuin waar ook een sluwe kat woont. Op een dag komt er een vogeltje aangevlogen. De ondeugende kat weet het vogeltje te vangen, maar net op tijd is daar Molletje Bim. Hij bevrijdt het jonge dier en neemt het mee naar dokter Hond. Een avontuurlijke, luchtige en muzikale voorstelling die je meeneemt naar de gezellige en kleurrijke wereld van Molletje Bim en zijn vriendjes.

(more…)

Marjolein Meijers PosterMM16042023 3 Cropped

€50,00
Ook 2024 sluiten we af met een theaterdiner. De zaal is gezellig ingericht. Lange tafels, vrolijke medewerkers, een heerlijk verrassingsdiner. En tussen de gangen door de fantastische voorstelling ‘Vrienden van Jan hebben een Rot avond’.
Honderden liedjes zongen Jan Rot en Marjolein Meijers (ex-Berini’s). Meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Tientallen cd’s namen zij op. Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes en zijn prachtige teksten. “Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!” Een avond met het mooiste van Rot dankzij Marjolein en muzikanten Walter Kuipers, Onno Kuipers en Jakob Klaasse.
Met deze voorstelling stonden door Marjolein, Walter, Onno en Jakob afgelopen jaar ook al in ons theater. Het publiek zong enthousiast mee. Vanavond is een speciale uitvoering, met onder meer kerstliedjes van Jan Rot. De beste afsluiting van een bewogen jaar.

(more…)