Op 29 juni 2024 is de tweede editie van Jazz in ‘t Web met 5 Nederlandse jazzacts van wereldniveau, waaronder The Preacher Men.

The Preacher Men is een “supertrio”, schreef website Jazzism. Saxonist/componist Efraïm Trujillo richtte de jazzband in 2014 op. Andere leden zijn Rob Mostert (Hammond-orgel) en Chris Strik (drums). In 2019 won The Preacher Men de Edison Publieksprijs voor het album Blue. Website Jazzenzo schreef over dat album: “Vanaf de eerste noot is het feest”, Jazzflits noemde het “een diamant”, en het Parool “bopping supersized”.

‘Scheurende saxofoonkreten, gruizig diep-groovend Hammond orgel, back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is.’ Begin 2024 komt bij ZenneZ Records het nieuwe Preacher Men album ‘Royal Flush’ uit, en dus is het tijd voor een clubtour door Nederland met nieuwe muziek!

Of ze nu een stemmige late night-ballade spelen of een opzwepend groovestuk, dit supertrio bestaande uit saxofonist Efraïm Trujillo, organist Rob Mostert en drummer Chris Strik, klinkt altijd soulvol. De hoofdrol is weggelegd voor de sfeervolle sax en de unieke Eb blueshorn met open toongaten van bandleider Trujillo, die ook in The Ploctones speelt en muzikaal leider is van het Amsterdam Funk Orchestra. Rob Mostert bespeelt de pedalen van zijn B3-orgel met blote voeten, waarmee de muziek bij hem wel heel letterlijk uit zijn tenen komt. Drummer Chris Strik werd in Slagwerkkrant geprezen als ‘Nederlands beweeglijkste drummer’.

-> Luister The Preacher Men op Spotify
-> Bezoek de website van The Preacher Men
-> Meer informatie over Jazz in ‘t Web op 29 juni