Theater ‘t Web bedankt het Kickstart Cultuurfonds voor de financiële bijdrage. Dankzij die bijdrage konden we verschillende materialen aanschaffen voor het corona-proof maken van ons theater. Doel van het Kickstart Cultuurfonds was organisatoren van podiumkunsten te helpen, zodat ze zich konden aanpassen aan de vereisten van de anderhalve metersamenleving en het publiek zo optimaal mogelijk konden blijven bedienen. Het fonds is inmiddels gesloten.

Het Kickstart Cultuurfonds is een unieke publiek-private samenwerking van de Vriendenloterij, een groot aantal private (cultuur)fondsen en het ministerie van OCW. In reactie op de nood in de cultuursector als gevolg van de coronacrisis bundelden zij vanaf juli 2020 hun krachten. Zo hoefden culturele instellingen slechts bij één loket aan te kloppen. Het tijdelijke noodfonds gaf de aanvragers binnen vijf weken een uitslag van hun aanvraag en betaalde de donaties vervolgens binnen een week uit.

Afgelopen jaar heeft het Kickstart Cultuurfonds 1.126 theaters, muziekpodia, musea en producenten van professionele podiumkunsten financieel ondersteund. In totaal ging het om een bedrag van bijna 40 miljoen euro. Demissionair OCW-minister Ingrid van Engelshoven heeft onlangs de resultaten van het fonds in ontvangst genomen.