Wie Theater ‘t Web ooit bezocht weet het: kaarten scannen en afrekenen doen we met tablets. Die leenden we voorheen van enkele medewerkers. Maar dankzij een mooie donatie van Rabobank Zuid-Holland Midden hebben we onze eigen tablets kunnen kopen. En daarvoor danken we Corine van der Kaaij, Rabobank-medewerkster en Theater ‘t Web-vrijwilliger. “Ik ben gek op theater.”

Corine, om van voor donatie gaat het?

“Rabobank-medewerkers mogen jaarlijks een donatie doen aan een goed doel. Die donatie komt dan uit het persoonlijk budget van de medewerker. Ik hoefde niet lang na te denken welk goed doel ik zou kiezen: Theater ‘t Web natuurlijk!”

Waarom Theater ‘t Web?

“Ik ben gek op theater. En ik vind Theater ‘t Web een goed initiatief. We hebben nu dus een eigen theater in Bleiswijk. En het mooie is: steeds meer mensen weten ons te vinden. Het begint echt te leven.”

Je zegt ‘ons’, want je bent zelf ook vrijwilliger.

“Dat klopt. Mijn buurvrouw Angela was gevraagd als vrijwilliger, en vroeg of ik ook interesse had. Dat had ik zeker. Ik houd van organiseren. Als vrijwilliger bij Theater ‘t Web doe je allerlei taken, zoals drank schenken, kaarten scannen, opruimen.”

Wat vind je er leuk aan?
“Alles. De diverse mensen die komen, de gezelligheid. En de mooie voorstellingen natuurlijk. Zo hadden we pas de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival en het cabaretduo HUN. Dat was fantastisch.”

Je donatie is besteed aan tablets. Een goede keuze?

“Zeker. Het is onhandig dat Theater ‘t Web telkens tablets moest lenen. Ik heb de nieuwe pas voor het eerst geprobeerd, en het werkte super!”