Stichting Behoud ‘t Web – organisator van Theater ‘t Web in Bleiswijk – kijkt terug op een geslaagd eerste jaar. De twintig voorstellingen trokken zo’n bijna 1.500 bezoekers, met name uit Lansingerland.

De eerste voorstelling van Theater ‘t Web – gevestigd in het pand van Bibliotheek Oostland in Bleiswijk – was op 9 december 2017. Muziektheater LOS met de Bleiswijkse Femke Vernij verzorgde toen de opening van het nieuwe initiatief. Dat eerste optreden was direct uitverkocht, en dat gebeurde daarna meermaals: voor de meeste voorstellingen waren volgeboekt. Kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander gaf zelfs twee uitverkochte voorstellingen op één dag.

De organisatie kijkt op een aantal voorstellingen met extra genoegen terug, zoals de opening door Muziektheater LOS, het swingende West Coast Big Band met soulzanger Orlando Milan, de kindervoorstellingen (van onder meer Eric Borrias), De Regahs uit Den Haag, de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie en het eerste theaterdiner, afgelopen week met Marjolein Meijers. Daarnaast blijken de maandelijkse filmmiddagen (voor de jeugd) en Film Plus (film, live muziek en hapjes) zeer succesvol,

Theater ‘t Web is ook tevreden om onder meer het aantal vrijwilligers: dat steeg in een jaar naar 25. Bovendien zijn onlangs de eerste scholieren met een maatschappelijke stage gestart. Daarnaast is de organisatie blij dat het een bijdrage aan de buurt kon leveren door het sponsoren van de AED bij de entree van ‘t Web. Bovendien is Theater ‘t Web zeer blij met de samenwerking met enkele partners, waaronder Bibliotheek Oostland. Als klap op de vuurpijl is de organisatie genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van de Gemeente Lansingerland voor de categorie Cultuur.