Op 17 november is de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie in Theater ’t Web in Bleiswijk. Zuid-Hollandse stads- en streekdichters geven dan een korte voordracht. Onder meer provinciedichter Etwin Grootscholten en de stadsdichter van Rotterdam Derek Otte treden die avond op in Theater ’t Web.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van Theater ’t Web in Bleiswijk, het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Eind 2017 ging Theater ’t Web van start met het aanbieden van onder meer cabaret en muziekvoorstellingen voor jong en oud.

Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie

Op 17 november vindt een unieke voorstelling plaats in Theater ’t Web. Tijdens de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie komen Zuid-Hollandse stads- en streekdichters naar het podium in Bleiswijk. Inmiddels hebben al veel dichters toegezegd te komen, waaronder Derek Otte (stadsdichter Rotterdam). Daarnaast is er live muziek en een welkomstwoord door Commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Theater ’t Web organiseert samen met de Provinciedichter van Zuid-Holland, Etwin Grootscholten, de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie. De avond wordt ondersteund door Verstegen Spices & Sauces, de provincie Zuid-Holland en Bibliotheek Oostland. De voorstelling begint vroeg in de avond: bezoekers krijgen kleine hapjes aangeboden, terwijl ze kunnen kijken en luisteren naar Zuid-Hollands poëzie-talent.

“Zuid-Holland heeft veel stads- en streekdichters”, vertelt Etwin Grootscholten. “Die zijn echter nog nooit echt samengebracht. Dat doen we op 17 november in Theater ’t Web in Bleiswijk. Al veel dichters hebben hun medewerking toegezegd; sommigen hebben zelfs andere boekingen afgezegd. Het wordt echt een onvergetelijke avond.”

Programma en voorverkoop

Via de website en Facebook.com/theatertweb wordt de komende maanden het programma verder bekendgemaakt. De online voorverkoop start over enkele maanden via de website van Theater ’t Web.