“Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd?” Dat vertelt het promotiemateriaal over de voorstelling OK Boomer van Jan Rot. Die vraag kreeg afgelopen jaar een zware lading: Nederlands bekendste vertaler is namelijk ernstig ziek. Zijn optreden op 27 november in Theater ‘t Web in Bleiswijk wordt dus bijzonder en indringend, verwacht de organisatie.

Jan Rot werd kerstnacht 1957 geboren. Eind 1977 dook zijn naam voor het eerst op, als zanger van de Groningse band Streetbeats en tien jaar lang toerde hij langs alle grote en kleine popzalen, vanaf 1982 onder eigen naam, onder andere dankzij hitjes als ‘Counting sheep’. In 1990 stapte hij over naar het Nederlands en verruilde het popcircuit voor het theaterpluche. Daarnaast werd hij ook bekend als columnist, schrijver en presentator.

Hij is de laatste twintig jaar vooral bekend van zijn vertalingen van wereldhits, musicals en klassiek, (zoals An + Jan, Nachtlied, Palingvissers, Hello Dolly, de Mattheuspassie), maar won in 2016 nog de Annie MG Schmidtprijs voor het lied over zijn moeder, “Stel dat het zou kunnen…” Rot maakte inmiddels 26 studioalbums onder eigen naam, plus 10 als mede-hoofdartiest.

In OK Boomer gaat Rot terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers. En dan zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen.

Kaartverkoop

De voorstelling is zaterdag 27 november, 20.00 uur. Deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Theater ‘t Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk. De kaartverkoop start 27 oktober 9.00 uur. De toegangsprijs is €17,50, inclusief gratis drankje. Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.