De medewerkers van Theater ’t Web zijn klaar voor de eerste editie van Jazz in ‘t Web, het jazzfestival dat op 24 juni plaatsvindt in het Bleiswijkse theater. “We hebben er zin in!”, vertelt de organisatie. Tijdens Jazz in ‘t Web treden vijf van de beste Nederlandse jazzformaties op: West Coast Bigband, ArtVark, Daan Kluwer Kwartet, Kenturah’s Kitchen en RED!

“Eind 2017 organiseerden we voor het eerst een voorstelling”, vertelt voorzitter Mario van Vliet van Theater ‘t Web. “Sindsdien hebben we vele tientallen optredens geboekt: van cabaret tot jeugdtheater, en van muziek tot poëzie. Met enige regelmaat organiseren we speciale voorstellingen, zoals eerder de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie. Dat soort evenementen vragen veel van onze medewerkers – we draaien immers volledig op vrijwilligers.”

Een festival is complexer dan een ‘gewone’ voorstelling: zo zijn er meer acts, die bovendien kort na elkaar optreden. Dat betekent dat meer en andere zaken moeten worden georganiseerd, zoals een foodtruck, een grotere groep medewerkers en een andere zaalinrichting. “Maar hoe complex ook: een festival als Jazz in ‘t Web is een hoogtepunt is ons huidige seizoen.”

Beste bigband van Nederland

Jazz in ’t Web wordt 24 juni geopend door de West Coast Big Band. Dit gezelschap werd al een aantal maal uitgeroepen tot beste bigband van Nederland. Daarna is het de beurt aan Artvark. Dit kwartet speelt geregeld op grote Nederlandse jazzpodia én internationale jazzfestivals (als North Sea Jazz en Caïro Jazz). De derde act het Daan Kluwer Kwartet: dit gezelschap zoekt de grenzen op van zowel eigen composities als jazz standards.

Kenturah’s Kitchen speelt avontuurlijke hedendaagse jazz, met invloeden uit onder meer de rock, klassieke en afrocubaanse muziek. Jazz in ’t Web wordt afgesloten door RED! De debuut-cd van dit gezelschap (met onder meer Ellister van der Molen) kreeg lovende kritieken van onder meer jazzglossy Jazzism. Hans Dulfer schreef: “Jesus Christ, that is a good sound!…Ready to release on Blue Note.”

Foodtruck, T-shirts

Voor de deur van Theater ‘t Web staat tijdens het festival een foodtruck van Ridder Catering uit Bergschenhoek: daar kunnen bezoekers onder meer saté en een broodje hamburger kopen (ook vegetarisch). Bovendien worden buiten gezellige zitjes ingericht. In de festivalzaal komt een marktkraam waar onder speciale festival-T-shirts worden verkocht (zolang de voorraad strekt).

Speelschema

Het speelschema ziet er als volgt uit:
15:00: West Coast Bigband
16:45: ArtVark
18:15: Daan Kluwer Kwartet
19:45: Kenturah’s Kitchen
21:15: RED!

Kaartverkoop

Jazz in ’t Web is op 24 juni van 15.00 tot 22.30 uur in Theater ’t Web, Nachtegaallaan 4, Bleiswijk (deuren open: 14.30 uur). Kaarten zijn vanaf heden te koop via www.theatertweb.nl en kosten €30,00.