The Preacher Men en Angelo Verploegen Quintet treden op tijdens Jazz in ’t Web op 29 juni. In totaal zullen vijf toonaangevende jazzacts optreden tijdens de tweede editie van het festival in Theater ’t Web in Bleiswijk. De kaartverkoop is inmiddels gestart: kaarten voor het festival kosten €30 per persoon.

 Vorig jaar lanceerde Theater ’t Web in Bleiswijk een eigen jazzfestival. Die eerste editie was direct een groot succes: uitverkocht, een goede sfeer én zeer goede muziek. Daarom besloot het theater een tweede editie te organiseren, namelijk op zaterdag 29 juni van 15.00 – 23.00 uur. Net als tijdens de eerste editie zijn er in totaal vijf optredens; inmiddels heeft de organisatie dus de eerste acts vastgelegd.

The Preacher Men
The Preacher Men is een “supertrio”, schreef website Jazzism. Saxonist/componist Efraïm Trujillo richtte de jazzband in 2014 op. Andere leden zijn Rob Mostert (Hammond-orgel) en Chris Strik (drums). In 2019 won The Preacher Men de Edison Publieksprijs voor het album Blue. Website Jazzenzo schreef over dat album: “Vanaf de eerste noot is het feest”, Jazzflits noemde het “een diamant”, en het Parool “bopping supersized”.

Angelo Verploegen Quintet
Trompettist Angelo Verploegen is een veelzijdig muzikant: hij speelt moderne jazz, hardbop, improvisatie en in big bands. “Jazz, in welke stijl dan ook, gaat over communiceren”, aldus Verploegen. Met Nils van Haften (saxofoon), Marc van Roon (piano), Guus Bakker (bas) en Jasper van Hulten (drum) vormt hij het Angelo Verploegen Quintet. De leden van het kwintet zijn stuk voor stuk grote namen in de Nederlandse jazz-scene, en zullen Bleiswijk ongetwijfeld omver spelen.

Kaartverkoop
Jazz in ’t Web is op 29 juni van 15.00 tot 22.30 uur in Theater ’t Web, Nachtegaallaan 4, Bleiswijk (deuren open: 14.30 uur). Kaarten zijn vanaf heden te koop via www.theatertweb.nl en kosten €30,00.

(Foto: The Preacher Men, fotograaf: Ferry Knijn)