De programmering voor het komend seizoen van Theater ’t Web is gereed. Tot aan de jaarwisseling heeft het Bleiswijkse theater weer een serie grote namen en jonge talenten weten vast te leggen. Daarnaast zijn er weer enkele goede jeugdvoorstellingen en wordt het jaar afgesloten met het traditionele theaterdiner. Cabaretier Steven Brunswijk opent het nieuwe seizoen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Steven Brunswijk stond enkele jaren geleden al in het Bleiswijkse theater en speelde toen de zaal plat met een indrukwekkende voorstelling over slavernij en racisme. In zijn nieuwe voorstelling ‘Altijd Kind Gebleven’ duikt de cabaretier in de jeugd: Was vroeger het speelgoed beter? Was je een ‘binnenspeelkind’ of een ‘buitenspeelkind’? Brunswijk (bekend van onder meer Het Perfecte Plaatje) speelt op 9 september in Theater ’t Web.

In het nieuwe seizoen staan meer bekende cabaretiers op het Bleiswijkse podium. Op 28 oktober speelt Ruud Smulders (bekend van onder meer Radio 538 en Spijkers met Koppen) de voorstelling RUDIVERSUM. Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop wisselen elkaar met lichtsnelheid af.

Voor de liefhebbers

Rosa da Silva was in 2019 winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival en trad toen dus ook op in Theater ’t Web. Daarnaast werd ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs (voor het lied ‘Als het zover is’) en speelde ze hoofdrollen in het theaterstuk ‘Anne’ en de musical ‘De Tweeling’. ‘A vida rosa’ is haar tweede solovoorstelling: een zoektocht naar haar identiteit, vol mooie luisterliedjes (van Americana tot Bossanova). Rosa da Silva komt 30 september naar Theater ‘t Web.

Pieter Jouke is de grappigste man van Zuid-Holland. Sluikstort is al zijn zevende voorstelling. En zoals hij zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ Jouke is tekstschrijver voor onder meer ‘Dit Was Het Nieuws’ en ‘Zondag Met Lubach’ en is bekend van het tv-programma ‘Padoem Patsss’. Jouke treedt 2 december op in Theater ’t Web.

Janneke de Bijl is een van de druktemakers op Radio 1, en trad ook al eerder op in Theater ’t Web. Op 14 oktober speelt ze ‘Doet u ook mensen?’: een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde.

Jong talent

Remy Evers is een aanstormend theatertalent. Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) doet in zijn voorstelling ‘Gewoon Remy’ de ultieme poging om iets van het leven te maken. Hij treedt 23 september op in Theater ’t Web. Nieuw talent is ook zeker van toepassing op Gavin Reijnders: hij won in 2022 het BNNVARA tv-programma ‘Ik Ga Stuk!’, waarin Stefano Keizers op zoek ging naar nieuw comedytalent. Reijnders speelt Glittermoe op 25 november in Theater ’t Web.

Sinds de start programmeert Theater ’t Web jaarlijks de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit jaar werd die wedstrijd gewonnen door Luuk Ransijn (de jury: “een veelbelovend en authentiek cabarettalent”). De Publieksprijs ging naar Myrte Siebinga (“een geboren performer met een uitstekende timing”) en het duo Niek en Guy ging naar huis met de AKF Shaffy Cheque (“scènes vol liefde, verwondering en humor”). Alle drie staan 21 oktober in Theater ’t Web.

Oudejaarsconference en theaterdiner

Den Haag had er al één, en Rijnmond nu ook: een eigen Oudejaarsconference. In deze eerste editie is het de beurt aan Tim Hartog. Deze geboren Rotterdammer is vaste bespeler van Comedy Club Haug in Rotterdam. Met de Rijnmond Oudejaarsconference staat hij op 18 november in Theater ’t Web.

Op 23 december sluit Theater ’t Web het seizoen af met een theaterdiner. Dit jaar zullen tussen de gerechten van het verrassingsdiner Diana van der Bent, Paul den Bakker en Piet van der Pas optreden. Verwacht mooie, ontroerende en wonderlijke verhalen en gedichten (van onder meer Annie M.G. Schmidt en Hans Christian Andersen) en mooie muziek uit het repertoire van onder meer Don McLean, Cole Porter, Kate Bush en Charles Aznavour.

Familie- en jeugdvoorstellingen

Theater ‘t Web heeft ook komend seizoen een serie jeugd- en familievoorstellingen. Op 17 september speelt Huub Cooijmans de voorstelling ‘De Magische Kast’, Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten.

Op 15 oktober komt Poppentheater Koekla met ‘De drie biggetjes’ naar Bleiswijk. De drie kleine biggetjes Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Ze hebben het gezellig in hun nieuwe huisjes, maar de biggetjes weten niet dat de wolf op de loer ligt. Lukt het de wolf om ze te pakken te krijgen?

Ter gelegenheid van de Sinterklaas-tijd is op 2 december de voorstelling ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’. In grappige en fantasievolle scènes zie je hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. De voorstelling is omlijst met de allerleukste Sinterklaasliedjes. ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek met cd, gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit

John de Winter speelt op 17 december de familievoorstelling ‘Hadassa – Ster van Perzie’. De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier en de koning kroont haar tot nieuwe koningin.

Kaartverkoop gestart

Via de online ticketshop kunnen vanaf heden kaarten voor de voorstellingen worden gekocht.

Theater ‘t Web is mede-organisator van de Open Cultuurdag op 30 september in Berkel en Rodenrijs, de Uitmarkt van Lansingerland. Meer informatie: www.opencultuurdaglansingerland.nl/.