Theater ’t Web heeft voor komend seizoen een flink aantal cabaret-BN’ers weten te strikken. Zo staan komende maanden Nabil, Jochen Otten en Remko Vrijdag op het podium van het Bleiswijkse theater. Daarnaast is er veel ruimte voor jong talent en wordt het jaar besloten met het traditionele theaterdiner.

Theater ’t Web bestaat sinds eind 2017 en wordt volledig gerund door vrijwilligers. In het pand ’t Web in Bleiswijk organiseren ze een aantal maal per maand voorstellingen voor jong en oud. Dat doen ze met steun van onder meer Bibliotheek Oostland. Ieder half jaar maakt het theater de nieuwe programmering bekend. Binnenkort maakt Theater ’t Web bekend welke familie- en jeugdvoorstellingen zijn geprogrammeerd.

Grote namen
Theater ’t Web presenteert na de zomervakantie een aantal bekende namen. Zo opent Nabil het seizoen op 14 september met zijn voorstelling Nee, precies daarom. De cabaretier werd de afgelopen jaren bekend van tv-programma’s als Wie is de Mol en Last One Laughing).
De week erna treedt Remko Vrijdag op: hij was lid van het vermaarde trio De Vliegende Panters, daarna was hij een duo met Martine Sandifort, deed hij musicals (Vrijdag speelde Willy Wonka), tv (de ‘Dat-kan-toch-anders-man’ bij Klokhuis), toneel en veel sketches (zoals de imitatie-Mark Rutte).
Ook Jochen Otten is bekend van tv. Hij is een van de leden van de Sluipschutters, het programma dat op Youtube al meer dan 1 miljard streams heeft. Daarnaast speelde hij de gymleraar in Mees Kees, schreef voor Dit was het nieuws en deed mee aan Expeditie Robinson. Hij is ook stand-upper, en staat op 16 november op het Bleiswijkse podiuym met De kwaadste niet.

Goed cabaret
Er is meer cabaret de komende maanden in Bleiswijk. Zo staat Fabian Franciscus op 28 september voor de derde keer in Theater ’t Web, dit keer met de voorstelling Loskomen. De cabaretier is bekend van onder meer Kopspijkers, Humberto en Spijkers met Koppen en is bekend door zijn droge humor.
Op 5 oktober staat er jong talent op het podium. Dan komen namelijk Ayoub, Levy en Simon Verlinden. Zij haalden eerder dit jaar de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dat festival bracht al veel grote namen voort. Zo wonnen eerder onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, Valentina Tóth en Luuk Ransijn.
Selma Visscher werd van de toneelschool gestuurd. Nog geen maand erna won ze, zonder enige podiumervaring, de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Daarna stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten. Op 12 oktober komt ze naar Bleiswijk met haar voorstelling Ik kijk liever.

Hilarische duo’s
In november staan er tot twee keer toe opzienbarende duo’s in het Bleiswijkse theater. Allereerst op 23 november Andries Tunru & Stefan Hendrikx. Ze waren afgelopen jaren drie keer Nederlands kampioen Improvisatietheater. In hun voorstelling met Beperkt Houdbaar bepaalt het publiek hoe de voorstelling verloopt.
De week erna – op 30 november – treden Silvester Zwaneveld & Berit Companjen op. ‘Hij zei / Zij zei’ is een hilarische voorstelling van de comedians Berit (vrouw) en Silvester (man). In pittige dialogen en oergeestige stand-up gaan ze de strijd der seksen aan. Grappig, nodig, belangrijk en helemaal van nu. Een voorstelling met een ongezonde dosis humor.
Martijn Kardol is columnist bij onder meer 3FM, Radio Veronica en Radio 538, schrijft voor ‘Plakshot’ is werkt voor ‘Spijkers met Koppen’. ‘Fris’ is zijn vierde avondvullende programma, waarmee hij op 7 december optreedt in Theater ’t Web.

Muziek met mooie teksten
De Règâhs treden 2 november voor de tweede keer op in Theater ’t Web, dit keer met de voorstelling Strandpaviljoen ‘de Blâhwe Règâh!’. De groep is wereldberoemd in Den Haag en omstreken: pure flamenco, scherpe Haagse teksten. Iedereen uit de Hofstad kan meebrullen met De mèsjes ùit Den Haag, Opzâhte! (Ga toch heen!), Jè bent ut voâh mèn.
Ook Marjolein Meijers was eerder in Bleiswijk te vinden. Afgelopen jaar speelde ze de voorstelling Vrienden van Jan hebben een Rot avond. En op 28 december doet ze dat weer, maar dan tijdens een theaterdiner. Tussen de gangen door spelen Meijers en haar muzikanten liedjes met teksten van de te vroeg overleden Jan Rot. Dat wordt een avond om niet te vergeten.

Halloween!
Theater ‘t Web heeft komend seizoen ook weer een filmavond. Op 26 oktober – vlak voor Halloween – is het griezelen met de klassieker A Nightmare on Elm Street (16+), over de tuinman met het verbrande gezicht: Freddy Krueger.

Kaarten
Kaarten kunnen vanaf heden online gekocht worden via www.theatertweb.nl.