Peter Faber, de finalisten van het Amsterdam Kleinkunst Festival en een maandelijkse filmmiddag en -avond. Dat zijn enkele hoogtepunten van de programmering in Theater ‘t Web in Bleiswijk.

Theater ‘t Web in Bleiswijk is het eerste Cultuurhuis van de gemeente Lansingerland. Sinds afgelopen jaar vinden er met regelmaat optredens plaats, georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Behoud ‘t Web. Voor de maanden na de zomervakantie biedt Theater ‘t Web weer een aantal mooie voorstellingen. De voorverkoop van deze voorstellingen is inmiddels gestart via www.theatertweb.nl.

15 september, 20.00 uur: Peter Faber / Band of Brothers – Music from WWII
Aan de vooravond van de 75ste bevrijding van Europa is Band of Brothers – Music from WWII een historische en muzikale terugblik vanaf de invasie tot aan de bevrijding. Peter Faber vertelt tijdens deze voorstelling verhalen over de bevrijding, en Band of Brothers speelt Amerikaanse muziek uit dezelfde periode. Extra speciaal: Bleiswijk beleeft de landelijke première van deze voorstelling! (Entree: €15)

29 september, 15.00 uur: Vivian den Hollander – Spekkie en Sproet – Vrienden door dik en dun
Een flitsende, interactieve jeugdvoorstelling met spannende muziek, hoorspel-elementen, verhalen, en bijpassende illustraties via de beamer. Spekkie en Sproet zijn twee superspeurders. Een voorstelling door schrijfster Vivian den Hollander, gebaseerd op het boek ‘Spekkie en Sproet- een griezelige ontdekking’.
(Entree: €7,50)

6 oktober (middag): Kinderfilm: Finding Dory, Angry Birds of Ferdinand?
Theater ‘t Web start met filmmiddagen (vanaf 15.00 uur) voor de jongere inwoners. Stem via de website www.theatertweb.nl op welke film jij zou willen zien: Finding Dory, Angry Birds of Ferdinand. (Entree: €3,50)

6 oktober, 20.00 uur: Film Plus: Volver
Proef de smaak van Spanje, met de filmhuisklassieker Volver (van Pedro Almodóvar, met oa Penélope Cruz), Spaanse livemuziek en Spaanse hapjes. (Entree: €5,00)

20 oktober, 20.00 uur: Amsterdam Kleinkunst Festival – finalistentournee
Tijdens de Finalistentournee presenteren de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs zichzelf aan het land. En op 20 oktober kan Bleiswijk kennismaken met de cabarettalenten van de toekomst: Glodi Lugungu, Michel & Tim en Selma Visscher. (Entree: €15)

3 november (middag): Kinderfilm
Theater ‘t Web start met filmmiddagen (vanaf 15.00 uur) voor de jongere inwoners. Kinderen kunnen vooraf stemmen welke welke film ze willen zien. (Entree: €3,50)

3 november, 20.00 uur: Film Plus: Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain)
Proef de smaak van Frankrijk, met de filmhuisklassieker Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain), Franse hapjes en Franse livemuziek. (Entree: €5,00)

17 november, 18.30 uur: Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie
Zuid-Hollandse stads- en streekdichters dragen voor. Met onder meer provinciedichter Etwin Grootscholten en de stadsdichter van Rotterdam Derek Otte. Daarnaast is er live muziek, een welkomstwoord door Commissaris van de Koning, Jaap Smit.(Entree: €15)

1 december (middag): Kinderfilm (Sinterklaas)
De sint is in het land. En dus draait deze middag een Sinterklaas-film. De titel wordt nog bekendgemaakt. (Entree: €3,50)

15 december, 18.30 uur: Marjolein Meijers – Lust
Een theaterdiner in Theater ‘t Web! Marjolein Meijers (voorheen van de Berini’s) speelt de voorstelling ‘Lust’, en tussen haar verhalen door krijgen bezoekers een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. De pers over Lust: “Niet eerder bood een theateravond zo’n complete, voortreffelijke show voor hoofd, hart en maag!” (Entree: €35 inclusief diner)