De winnaar van de DEB Challenge – De Bleiswijkse talentenjacht van Theater ‘t Web op zaterdag 15 juni – ontvangt een prijs ter waarde van €250 én een optreden als voorprogramma in het theater. Ook voor de nummers 2 en 3 zijn mooie prijzen. Aanmeldingen moeten voor 30 april binnen zijn.

Theater ‘t Web start dit jaar met de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd kan tot 30 april via de www.theatertweb.nl/deb-challenge. Op die webpagina staan ook de deelnamevoorwaarden en de opzet van de DEB Challenge. De finale is op zaterdagavond 15 juni.

Deelnemers moeten woonachtig zijn in Bleiswijk; in het geval van  een groep (bijvoorbeeld een band) moet de helft in Bleiswijk wonen. Dat heeft alles te maken met de oorsprong van de DEB Challenge. Onlangs overleed een medewerkster van Theater ‘t Web. Zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. De prijzen komen dus uit het nalatenschap van deze medewerkster en bedragen: €250 plus een optreden voor de nummer 1, €150 voor de nummer 2 en €100 voor de nummer 3.

De talentenjacht is voor groepen en individuen, en voor jong en oud. Voorwaarden zijn dat het op een podiumact gaat (bijvoorbeeld zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers), dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ‘t Web. Inmiddels hebben de eerste acts zich al aangemeld voor de DEB Challenge.