Theater ’t Web heeft de nieuwe programmering bekendgemaakt. Op 10 september opent cabaretier Fabian Franciscus het nieuwe seizoen met zijn voorstelling ‘Lekker gezellig’. Tot aan de jaarwisseling biedt het Bleiswijkse theater veel cabaret, kindervoorstellingen, een Dierendag-voorstelling en het traditionele kerst-theaterdiner.
 
Het is Theater ’t Web gelukt een aantal top-cabaretiers vast te leggen voor de komende maanden. Fabian Franciscus is bekend van landelijke televisie (o.a. Spijkers met Koppen) en stond enkele jaren geleden al op het Bleiswijkse podium. Dat was meer dan voldoende aanleiding hem nogmaals uit te nodigen. Op 17 september treedt Tobi Kooiman op met ‘Best Of’. Kooijman is stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn en won Camaretten 2021. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen.

Op 1 oktober speelt Lotte Velvet haar voorstelling ‘Ondergrond’. “Velvet zwiert met haar gitaar en elektrische viool van punkcabaret tot prachtige poëzie”, schreef Theaterkrant.nl over de cabaretière, die in 2020 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival won. Op 22 oktober keert Femke Vernij terug met ‘Op volle kracht’: de van oorsprong Bleiswijkse stond eerder dit jaar al met deze voorstelling op het podium in Bleiswijk, maar wegens de coronamaatregelen konden toen te weinig mensen daarvan getuige zijn. Daarom legde Theater ’t Web haar nogmaals vast, namelijk voor 22 oktober.

Vijfjarig bestaan met Arie

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is een van de meest prestigieuze cabaretprijzen van Nederland. Op 5 november spelen de drie finalisten van het AKF van dit jaar: Valentina Tóth (de jury: ‘een ode aan de hysterische vrouw’), Collin Edson (‘mooie stem en een expressieve blik’) en Britt van Tooren (‘bruuske, spontane energie’). Op 12 november speelt Jim Speelmans ‘Artistziek’: Speelmans is de tekstschrijver voor grote namen in de Nederlandse cabaretwereld, maar is zelf ook zeer grappig.

Op 26 november staat Kiki Schippers in Theater ’t Web. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem. In ‘Meer’ staat ze stil bij alles wat zich heeft opgehoopt en vastgekoekt. Op 10 december speelt een andere grootheid in Bleiswijk: Arie Koomen met ‘Boe!’. De hoogst mogelijke grapdichtheid. Na afloop van Aries voorstelling is het extra feest: Theater ’t Web bestaat die dag namelijk 5 jaar.

Jeugd- en kindervoorstellingen

Tot het eind van het jaar organiseren Theater ’t Web en Bibliotheek Oostland samen vier kindervoorstellingen geprogrammeerd. Op 18 september spelen Mario & Saffira ‘Pim & Pom vieren feest!’: een nieuw, grappig, muzikaal maar bovenal feestelijk avontuur over de twee beste kattenvriendjes van het land. Op 16 oktober kruipt Meneer Zee tijdens de voorstelling ‘De Beesterij’ in de huid van de stijfkoppige ezel Ezekiël, en vertelt het verhaal over een boerderij waar de dieren de mensen een poepje laten ruiken.

20 november komt Apennoten – het jeugdprogramma van NPO Zapp – naar Bleiswijk. In ‘Een kist vol sintliedjes’ zal presentatrice Nienke Sint-liedjes zingen. De nummers worden afgewisseld met verhaaltjes, verteld door Nienke én de kinderen in het publiek. Oortwolk speelt op 18 december de voorstelling ‘Behoorlijk Boos’. Onbevangen en levendig jeugdtheater voor álle kinderen, geestig, filosofisch en poëtisch theater over alles dat zich vanbinnen afspeelt.

Vogelspotcast en flamenco

Tijdens het komende seizoen is er daarnaast een lezing door Arjan Dwarshuis. Op zondagmiddag 2 oktober zal de vogelkenner (bekend van o.a. Vroege Vogels en de Vogelspotcast) vertellen over onze geveugelde vrienden. Deze voorstelling organiseert Theater ’t Web en Bibliotheek Oostland in het kader van Dierendag.

Op zaterdagavond 17 december wordt ’t Web omgetoverd tot een heus restaurant. Bezoekers ontvangen dan een verrassingsdiner. Tussen de gangen is authentieke flamencomuziek en -dans, onder meer door gitarist Vicente José Santiago. Flamenco-journaliste Marlies Jansen voegt daar sfeervolle kerst-flamencoverhalen aan toe.

Kaarten

Kaarten voor de voorstellingen zijn exact 1 maand voor de voorstelling te koop, alleen via www.theatertweb.nl. Theater ’t Web is een vrijwilligersorganisatie en werkt nauw samen met gemeente Lansingerland en Bibliotheek. U vindt Theater ’t Web aan Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk.