Twee eerdere shows moesten worden geannuleerd wegens de coronamaatregelen. Maar op 9 april komt Jan Rot dan toch naar Theater ‘t Web in Bleiswijk met zijn voorstelling ‘OK Boomer’. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Het optreden van Jan Rot is om meer redenen bijzonder. De belangrijkste is dat de zanger en meestervertaler ongeneeslijk ziek is. Maar optreden is zijn lust en zijn leven, zo zagen ook kijkers van de 2Doc-documentaire ‘Tot de laatste snik’, onlangs te zien bij het Uur van de wolf.

In ‘OK Boomer’ gaat Rot (1957) terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast zich komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers. En daarnaast zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen.

Met vertedering kijkt Jan terug naar zijn peutertijd in Arnhem, zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte, en besloot: ik word later zanger. Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd, in het besef dat de tijd nu sneller gaat dan jij. Maar is dat erg? Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in ‘OK Boomer’.

Kaartverkoop

De voorstelling ‘OK Boomer’ van Jan Rot is op zaterdag 9 april, 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €17,50 per persoon (inclusief 1 consumptie) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Mocht de voorstelling niet door kunnen gaan wegens de geldende coronamaatregelen, dan krijgt u vanzelfsprekend uw aanschafbedrag retour.