Zaterdagavond 2 maart maakt Theater ‘t Web een avontuurlijke reis naar het zuid-oosten van Europa. Film Plus staat dan namelijk in het teken van de Balkan. De film die vertoond wordt is Transylvania van regisseur Tony Gatlif (bekend van onder meer Vengo). Voor en na de film brengt Duo Mu-Chique sfeervolle zigeunermuziek. Daarnaast zijn er gratis hapjes.

Film Plus van Theater ‘t Web is een combinatie van film, live-muziek en hapjes. Zo waren er afgelopen maanden uitverkochte Film Plus-edities over Spanje (met flamenco), Frankrijk (met chansons) en de USA (met country). Kaarten kosten slechts 5 euro per persoon.

Op 2 maart is het thema de Balkan. De deuren gaan open om 19.30 uur. Rond 19.45 speelt Duo Mu-Chique, bestaand uit violist Nathan Hol en accordeonist Martin Boskamp. Het duo heeft een breed oeuvre. Tijdens Film Plus: Balkan staat vooral zigeunermuziek op het programma.

Transylvania

Tony Gatlif maakt films over zigeuners en over muziek. Het zijn nooit nette, gladde, gemakkelijke films, maar altijd films die verhalen vertellen met ruwe randjes, verhalen die de kijker zelf voor een deel moet invullen, verhalen die maar gedeeltelijk verteld worden door de beelden en door de woorden die gezegd worden, maar ook voor een belangrijk deel door de muziek. Zo is het ook bij Transylvania.

De Italiaanse Zingarina is zwanger van de Roemeense zigeunermuzikant Milan die haar in Frankrijk achtergelaten heeft. Ze gaat hem zoeken in Transylvanië, met haar vriendin Marie, maar als ze hem vindt wijst hij haar af. Ze dreigt dan volledig aan die afwijzing ten onder te gaan en besluit alleen in Transylvanië te blijven. De scharrelaar Tchangalo ontfermt zich over haar, maar er is onder meer een prachtige excorcisme-scene voor nodig om de hysterie en depressie van Zingarina te verdrijven en ruimte voor de liefde te maken.

Kaartverkoop

Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl en kosten slechts €5,00 per persoon