Theater ‘t Web start dit jaar met de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd is vanaf heden mogelijk voor iedereen van 8 tot 80. Aanmelden kan tot 30 april. De finale is op zaterdag 15 juni. Met de DEB Challlenge eert Theater ‘t Web een onlangs overleden medewerkster.

De DEB Challenge is geschikt voor iedereen (groepen en individuen) die een podiumkunst beheerst, ofwel: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ‘t Web.

Voor Bleiswijk

Deelnemers moeten woonachtig zijn in Bleiswijk; in het geval van een groep (bijvoorbeeld een band) moet de helft in Bleiswijk wonen. Dat heeft alles te maken met de oorsprong van de DEB Challenge. Onlangs overleed een medewerkster van Theater ‘t Web. Zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren.

Aanmelden

Aanmelden voor de talentenjacht van Theater ‘t Web kan via www.theatertweb.nl/deb-challenge. Op die webpagina staan ook de deelnamevoorwaarden en de opzet van de DEB Challenge.

Sterren laten stralen

Het bestuur van Theater ‘t Web: “Met de DEB Challenge geven we Bleiswijkse talenten de mogelijkheid zich te presenteren en verder te groeien. De nummers 1, 2 en 3 krijgen een mooie prijs – de exacte hoogte daarvan maken we de komende periode bekend. Motto van de DEB Challenge: we willen sterren laten stralen.”