Theater ‘t Web in Bleiswijk start met een maandelijkse programmering voor kinderen. Elke derde zondag van de maand is er een voorstelling voor de jongste bezoekers. De eerste acts zijn inmiddels vastgelegd.

Sinds de start van Theater ‘t Web – eind 2017 – heeft de organisatie veel voorstellingen voor kinderen geprogrammeerd. Dat gebeurde onregelmatig, en met wisselend succes. Daarom zijn drie medewerkers aan de slag gegaan met een nieuwe opzet voor de kinderprogrammering.

Vanaf de jaarwisseling is er elke derde zondag een voorstelling voor kinderen. Eens per kwartaal is de voorstelling speciaal voor peuters (deze zal in de ochtend plaatsvinden), en de andere zondagen is de voorstelling voor oudere kinderen.

Stemmen

Theater ‘t Web heeft in de begroting geld vrijgemaakt voor de programmering voor kinderen. De inkomsten van de vrijwilligersorganisatie bestaan onder meer uit kaartverkoop en financiële bijdrages van Bibliotheek Oostland en gemeente Lansingerland. Aangezien kindervoorstellingen relatief duur zijn, heeft de organisatie zich aangemeld bij Rabobank ClubSupport: sinds vorige week kunnen leden van de Rabobank stemmen op Theater ‘t Web.

“Het programmeren van voorstellingen voor kinderen is een andere tak van sport: op welke leeftijd richt je je, wat voor soort voorstellingen kies je, en met wie kun je het beste samenwerken?”, vertelt het bestuur van Theater ‘t Web. “We zijn daarom heel blij dat drie medewerkers zich vrijwilligers inzetten voor de kinderprogrammering.”