De DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht van Theater ‘t Web, is dit jaar online. Van de deelnemers worden korte filmpjes opgenomen: die worden op zaterdagavond 26 juni uitgezonden. Een jury bepaalt vervolgens de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast is er een publieksprijs. Aanmelden is vanaf heden mogelijk voor iedereen van 8 tot 80, en kan tot 23 april.

Met de DEB Challenge eert Theater ‘t Web een overleden medewerkster van de vrijwilligersorganisatie. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren. Motto van de DEB Challenge: sterren laten stralen. In 2019 was de eerste editie van de talentenjacht, in 2020 gooide corona roet in het eten.

Voor zangers, muzikanten, goochelaars etc.

De DEB Challenge is geschikt voor Bleiswijkse solo-artiesten en duo’s (mits uit dezelfde familie) die een podiumkunst beheersen. Iedereen kan dus meedoen: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ‘t Web.

Uit de aanmeldingen maakt de jury een selectie. Deze deelnemers worden uitgenodigd om op zondag 16 mei naar Theater ’t Web te komen (volgens een tijdschema). Daar krijgen ze maximaal 1/2 uur om hun act op te voeren op het podium van ’t Web. Daarvan wordt een professionele film gemaakt.

Uitzending op 26 juni

De films van de deelnemers aan de DEB Challenge worden vertoond op zaterdagavond 26 juni. Een jury bepaalt de nummers 1, 2 en 3. Deze deelnemers krijgen een geldprijs. Daarnaast looft de jury een aanmoedigingsprijs uit. Een publieksjury stemt online voor de publieksprijs: een wisselbeker.

Aanmelden kan tot 23 april via www.theatertweb.nl/deb-challenge.