Mei is dit jaar filmmaand in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Dat gebeurt met de formule ‘Film Plus’, ofwel: een filmklassieker, livemuziek en hapjes. Het thema van Meimaand Filmmaand van Theater ‘t Web is ‘Nederklassiekers’. Op 14 mei draait Theater ‘t Web Abel van Alex van Warmerdam.

Film Plus is de gezellige filmavond in Theater ‘t Web. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.45 is er livemuziek, en om 20.00 uur start de film. Na de film is er weer livemuziek (binnenkort wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden) én er zijn gratis hapjes. Voor de voorstelling van 14 mei had Theater ‘t Web The Godfather II aangekondigd, maar vertoning van deze film blijkt uiteindelijk niet mogelijk.

Van de maker van De Noorderlingen

Alex van Warmerdam is een van de grote Nederlandse regisseurs. Hij maakte films als De Noorderlingen, De Jurk en Borgman. In 1986 debuteerde hij met Abel. Deze vervreemdende film werd lovend ontvangen en geldt nog steeds als een van de beste Nederlandse films ooit gemaakt.

De 31-jarige Abel woont nog steeds thuis en is in geen tien jaar buiten geweest. Vader Victor ergert zich hier zeer aan, maar door moeder Duif wordt hij juist vertroeteld. Hij brengt zijn dag door met het bespieden van de buren, het tegen elkaar opzetten van zijn ouders en vruchteloze pogingen vliegen in volle vlucht met een enorme schaar door midden te knippen. De vader schakelt een psychiater in, die de schuld bij de moeizame relatie van de ouders legt; ontbiedt een magnetiseur, wiens werk prompt door Abel wordt gedwarsboomd; en probeert zijn zoon te koppelen aan een meisje van zijn toneelvereniging.

Kaartverkoop

Kaarten voor Film Plus kosten €7,50 per persoon; dat bedrag is inclusief film, livemuziek, hapjes en een drankje. Kaarten zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Theater ‘t Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk