Theater ‘t Web in Bleiswijk vertoont zaterdagmiddag 6 mei Wiplala. Deze Nederlandse jeugdfilm uit 2014 (regie: Tim Oliehoek) is gebaseerd op het kinderboek van Annie M.G. Schmidt. Wiplala draait om 15.00 uur, kaarten zijn vanaf heden te koop.

Het eenoudergezin Blom (de moeder is overleden) woont in Amsterdam Centrum en bestaat uit onderwijzer Blom, dochter Nella Della, jongere zoon Johannes en poes Vlieg. Johannes ontdekt Wiplala, die lijkt op een jonge man, maar veel kleiner is. Hij kan toveren, door hem tinkelen genoemd, maar is nooit zeker van het resultaat. Omdat Vlieg een gevaar voor hem vormt versteent hij hem. Dit gebeurt ook met onsuccesvol dichter Arthur Hollidee, waarmee Blom bevriend is; in dit geval enkele malen vergroot. Wiplala doet er nogal nonchalant over, maar het gezin dringt bij hem aan op terugtinkelen, hetgeen in principe kan, maar een techniek vereist die Wiplala niet blijkt te beheersen.

Kaartverkoop

Wiplala draait zaterdagmiddag 6 mei, 15.00 uur (deur open: 14.30 uur) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €5,00 per persoon (inclusief ranja en lekkers) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.