Theater ‘t Web in Bleiswijk vertoont dit jaar de volledige trilogie van The Godfather. Op 8 april, 22 april en 6 mei zijn achtereenvolgens delen 1, 2 en 3 van de beroemde films van Francis Ford Coppola te zien. De vertoning valt in het programma Film Plus, ofwel: een film, livemuziek voor en na de film, en gratis hapjes.

In The Godfather 1 staat Don Vito Corleone (Marlon Brando) aan het hoofd van een machtige maffiafamilie, en houdt zich bezig met allerlei duistere zaken zonder dat hij zelf op de voorgrond treedt. De jongste zoon van Vito, Michael (Al Pacino), bemoeit zich niet veel met de familiezaken, totdat er een aanslag wordt gepleegd op zijn vader. De clan dreigt ten onder te gaan in het geweld en Michael besluit de moordaanslag te wreken.

In The Godfather 2 is Michael Corleone de leider van de familie en schakelt al zijn concurrenten uit. Hij wil de zaken uitbreiden naar het Westen van Amerika, maar is ongeduldig van aard en maakt daardoor veel vijanden. Er wordt een aanslag op zijn leven gepleegd en hij besluit om de leiding tijdelijk over te geven aan zijn halfbroer Tom (Robert Duvall). Michael gaat zelf op zoek naar de verrader van de familie in Cuba. Tijdens de film wordt er teruggeblikt op het jonge leven van Vito Corleone (Robert De Niro), die bezig is om zijn naam te vestigen in de Italiaanse immigrantenwijken.

In The Godfather 3 probeert een ouder wordende Michael Corleone zichzelf en z’n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleone’s probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.

Kaartverkoop

De drie films worden vertoond op respectievelijk 8 april, 22 april en 6 mei in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €10,00 per persoon (inclusief koffie/thee en hapjes) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Deuren gaan open om 19.30 uur, om 19.45 start livemuziek, de film start om 20.00 uur. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke muzikanten zullen optreden tijdens deze filmavonden.