Stichting Behoud ‘t Web – de organisatie achter Theater ‘t Web in Bleiswijk – is zeer tevreden op het eerste seizoen. Zo waren nagenoeg alle voorstellingen uitverkocht, waren de reacties zeer positief en is er een groeiend aantal medewerkers.

Vorig jaar september ging ‘t Web in Bleiswijk over van de gemeente naar Bibliotheek Oostland. Daarmee was het eerste Cultuurhuis van Lansingerland een feit. Stichting Behoud ‘t Web – dat zich had ingezet voor de toekomst van ‘t Web – is daarbij de organisator van de culturele optredens op het podium van de grote zaal.

In december en januari vonden de eerste drie optredens plaats. LOS Muziektheater – met de uit Bleiswijk afkomstige Femke Vernij – verzorgde de eerste voorstelling. Een zeer succesvolle start. Daarna waren er in januari nog twee optredens, namelijk de ‘Soul Show’ van West Coast Big Band + Orlando Milan en de jeugdvoorstelling ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ door Eric Borrias.

Wegens verbouwing van het pand en verhuizing van Bibliotheek Oostland werd enkele maanden niet geprogrammeerd. In juni pakte Theater ‘t Web de draad op met Tryo (drie standup comedians), de jubileumvoorstelling van De Règâhs (Haagse flamenco), de jeugdvoorstelling Over hoedjes en kalfjes door Theater Hutsepot, ‘Schuld’ door de Theaterplusklas van De Blesewic en Vreemde Gasten (een samenwerking met gemeente Lansingerland).

‘Nagenoeg alle voorstellingen waren uitverkocht, en de reacties waren unaniem zeer positief en hartverwarmend’, aldus Mario van Vliet, de bevlogen voorzitter van Stichting Behoud ‘t Web’. Andere hoogtepunten van het afgelopen half jaar zijn onder meer de spontane aanmeldingen van nieuwe medewerkers, de samenwerking met Bibliotheek Oostland en gemeente Lansingerland en de nieuwe inrichting van ‘t Web. Binnenkort maakt Theater ‘t Web de programmering voor na de zomervakantie bekend.