Theater ‘t Web organiseert dit jaar de tweede editie van de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd is vanaf heden mogelijk voor iedereen van 8 tot 80. Aanmelden kan tot 20 mei. De finale is op zaterdag 18 juni. Met de DEB Challlenge eert Theater ‘t Web een medewerkster die enkele jaren geleden overleed. En belangrijk: de DEB Challenge is er voor zowel zeer ervaren artiesten als voor beginnend amateurs.

De DEB Challenge is geschikt voor iedereen (groepen en individuen) die een podiumkunst beheerst, ofwel: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ‘t Web. Aanmelden kan via www.theatertweb.nl/deb-challenge.

Voor Bleiswijk

Deelnemers moeten woonachtig zijn in Bleiswijk; in het geval van een groep (bijvoorbeeld een band) moet de helft in Bleiswijk wonen. Dat heeft alles te maken met de oorsprong van de DEB Challenge. Onlangs overleed een medewerkster van Theater ‘t Web. Zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren.

Sterren laten stralen

Het bestuur van Theater ‘t Web: “Met de DEB Challenge geven we Bleiswijkse talenten de mogelijkheid zich te presenteren en verder te groeien. De nummers 1, 2 en 3 krijgen een mooie prijs – de exacte hoogte daarvan maken we de komende periode bekend. Motto van de DEB Challenge: we willen sterren laten stralen.”